UFC

Derrick Lewis nije gledao borbu Ngannoua i Ganea: ‘Pokušao sam ‘streamati‘, ali nije išlo‘

Derrick Lewis vs. Ciryl Gane

 Px Images/abaca/Abaca Press/Profimedia
‘Crna zvijer‘ nije pratila međusobnu borbu dva svoja bivša protivnika

Derrick Lewis zadržao je svoju poslovično veliku aktivnost ponavljivanja u Octagonu pa ćemo ga tako ovog vikenda gledati niti dva mjeseca nakon prethodnog nastupa, u kojem je savladao Chrisa Daukausa. Svoj povratak među kandidate za napad na tron tražit će preko Taija Tuivase.

Između njegove dvije borbe održala se borba za titulu u kojoj je Francis Ngannou savladao Ciryla Ganea. Obojica su njegovi bivši protivnici. Protiv Ngannoua se borio u ljeto 2018. godine te ga je savladao sudačkom odlukom u jednoj izuzetno neatraktivnoj i pasivnoj borbi. Protiv Gane se borio u kolovozu prošle godine za privremenu titulu te je poražen prekidom.

Zbog svog tog iskustva, na UFC-ovom"media dayu" upitan je o dojmovima, odnosno zatražen je komentar spomenute borbe. Nije ga mogao dati jer kaže kako istu nije ni pogledao.

"Ne, nisam gledao tu borbu. Bio bih proklet da platim Francisu Ngannou bilo što iz svog džepa za njegove PPV borbe", rekao je Lewis, odmah nastavkom nasmijavši sve prisutne:

"Nisam gledao, uistinu nisam. Pokušavao sam 'streamati', ali konstantno su ga gasili."

UFC je inače od prošle godine u žestokoj borbi protiv ilegalnog prikazivanja, tzv. "streamanja" te tijekom svojih PPV priredbi imaju jedan cijeli tim koji se bavi pronalaskom ilegalnih prijenosa te zaustavljanjem istih. Koliko po forumima možemo pročitati, na području SAD-a im to zapravo jako dobro ide, dok se na ostatak svijeta još nisu uspjeli koncentrirati.

Govori li Lewis istinu ili se po svom ustaljenom običaju šali, ne sumnjamo da se ovakav način "promoviranja" ilegalne radnje, od strane vrlo poznatog borca, promociji baš i neće svidjeti.

Linker
26. travanj 2024 08:10