UFC

Derrick Lewis uhićen u tjednu uoči borbe: ‘Namjerno i bezobzirno zanemarivao je sigurnost osoba i imovine‘

Derrick Lewis

 CHRIS GARDNER/Getty images/Profimedia
Popularni UFC-ov teškaš vozio je gotovo tri puta većom brzinom od dopuštene

Samo nekoliko dana uoči zakazanog nastupa u Brazilu, Derrick Lewis uhićen je i nakratko se našao iza rešetaka! Da, dobro ste pročitali.

Sreća u nesreći jest činjenica da je Derrick Lewis isti dan pušten iz pritvora, a tamo se našao zbog brze i neoprezne vožnje ulicama Houstona. Derrick Lewis je prema javno objavljeni informacijama vozio 219 km/h, a maksimalna dopuštena brzina vožnje u toj zoni iznosi 80 km/h.

Osjetno je Lewis prekoračio ograničenje, ali ne samo da je prekršio zakon, nego je sebe i druge izložio velikoj opasnosti. Iz pritvora je pušten uz jamčevinu od 100 dolara, ali 27. prosinca (12. mjesec) čeka ga suđenje.

Prema službenom priopćenju, Derrick Lewis upravljao je svojim vozilom s ‘‘namjernim i bezobzirnim zanemiravanje sigurnosti osoba i imovine tako što je vozio velikom brzinom i mijenjao trake na nesiguran način.‘‘

Lewis je prekršaj počinio vozeći crveni Lamborghini, a ukoliko bude proglašen krivim na sudu, prijeti mu kazna u iznosu do 200 američkih dolara ili zatvorska kazna u trajanju do 30 dana.

Neće Lewis drastično biti kažnjen, a najbitnije je da nitko nije nastradao tijekom njegove lude vožnje. Nije na kraju ugrožen niti njegov nastup u Sao Paulu gdje ga Jailton Almeida čeka u glavnoj borbi večeri. Bit će to prvi Lewisov meč nakon potpisivanja ugovora na više mečeva (ne zna se točno koliko), a 38-godišnjem teškašu vjerojatno je to i posljednji ugovor u karijeri.

U meč protiv Almeide ulazi nakon što je ranije ove godine brutalno nokautirao Marcosa Rogerija de Limu, a prije toga, Lewis je bio u nizu od tri uzastopna poraza. Jailton Almeida bit će osjetni favorit u njihovom međusobnom okršaju, ali Lewis uvijek može iznenaditi svojim razornim udarcima.

Linker
27. travanj 2024 18:39