UFC

(VIDEO) Brutalan aperkat i ‘leteće koljeno‘ kojim je oduševio fanove: UFC časti spektakularnim nokautima Derricka Lewisa

Derrick Lewis (lijevo) vs. Marcos Rogerio de Lima (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Iskusni UFC-ov teškaš upisao je mnoštvo brutalnih nokauta u svojoj karijeri

Derrick Lewis jedan je od najubojitijih nokautera koji su kročili UFC-ovim kavezom. ‘‘Crna zvijer‘‘ ujedno drži i rekord za najviše pobjeda nokautom unutar UFC-a, a čak 14 puta Lewis je nokautirao protivnike.

Ovaj vikend Lewisa čeka novi nastup, ali i jako težak ispit. Jailton Almeida prema mišljenju kladionica veliki je favorit u meču protiv Derricka Lewisa. Jedan od razloga svakako je i ‘‘short notice‘‘, jer Lewis je prihvatio ovaj meč umjesto ozlijeđenog Curtisa Blaydesa.

Ostali razlozi leže u samim kvalitetama ove dvojice boraca, recentnim rezultatima, kao i u stilovima borbe. Jailton Almeida sjajan je ‘‘grappler‘‘ i spreman je jako brzo odvesti borbu u parter. Tada nastupaju njegove BJJ vještine kojima nerijetko dolazi do pobjede prekidom.

Derrick Lewis s druge strane daleko je od borca koji je poznat po elitnim ‘‘grappling‘‘ vještinama, ali uspije li obraniti pokušaje rušenja, Lewis bi mogao napraviti velike probleme Jailtonu Almeidi.

Borio se Derrick kroz svoju karijeru s nekoliko vrhunskih hrvača, a među njima svakako se ističe Curtis Blaydes. Očekivalo se da će Blaydes nathrvati Lewisa u meču koji su odradili početkom 2021. godine, ali zapravo je prevladala Lewisova nokauterska snaga.

Prvom polovicom druge runde, Blaydes je neoprezno krenuo u pokušaj rušenja, a Lewis je fantastično kontrirao aperkatom. Blaydes je nepomično ostao ležati na tlu, a bila je to jedna od najvećih Lewisovih pobjeda u dosadašnjoj karijeri. Ususret meču protiv Almeide, UFC nas je odlučio podsjetiti na Lewisovu pobjedu nad Blaydesom.

Osim tog meča, UFC je objavio još jedan meč u kojem je Lewis spektakularno nokautirao svog protivnika. Zapravo se radi o posljednjem Lewisovom meču koji je odradio u sedmom mjesecu ove godine. ‘‘Black Beast‘‘ je krajem sedmog mjeseca nokautirao Marcosa Rogerija de Limu nakon samo 33 sekunde borbe. Derrick je ‘‘letećim koljenom‘‘ pogodio Brazilca i pomalo je podsjetio na potez kojim je Jorge Masvidal nekoć nokautirao Bena Askrena.

Trebao je Lewis ipak nekoliko popratnih udaraca iz gornje pozicije u parteru kako bi dovršio posao, ali vidjeti čovjeka njegovih gabarita kako pogađa ‘‘letećim koljenom‘‘ zbilja je impresivno.

Jailton Almeida morat će jako oprezno ući u meč protiv Lewisa i što prije odvesti borbu u parter. Derrick Lewis sposoban je nokautirati protivnika u bilo kojem trenutku i Brazilca čeka jako ozbiljan ispit. Preostaje nam vidjeti hoće li se provesti bolje od svog sunarodnjaka Marcosa Rogerija de Lime ili će Lewis doći do druge uzastopne pobjede protiv brazilskih teškaša.

Linker
28. travanj 2024 19:26