UFC

Derrick Lewis vjeruje u pobjedu: ‘Briga me što je vještiji, moram ga dotaknuti samo jednom‘

Derrick Lewis
 Harry How/Getty images/Profimedia
Približavamo se vikendu koji nam donosi privremenog prvaka UFC-ove teške kategorije

Čini se kako je Derrick Lewis uvjeren u svoje šanse protiv Ciryla Ganea u borbi za privremeni pojas UFC-ove teške kategorije. Dvojac će predvoditi ovotjednu priredbu naziva UFC 265, a iako mu kladionice i velik dio MMA fanova ne vjeruju, ''Black Beast'' zna da mu njegova nokauterska moć uvijek ostavlja šansu za pobijediti. UFC 229 priredba i pobjeda protiv Volkova mnogima je i dalje prva asocijacija na Lewisa. Ruski borac dominirao je borbom i činilo se kako grabi ka sigurnoj pobjedi, no Derrick Lewis jednim udarcem preokrenuo je cijelu borbu. Čak 12 od ukupno 16 Lewisovih pobjeda u UFC-u došlo je nokautom, a uzevši u obzir da se radi o borbi u teškoj kategoriji, jedan udarac uistinu može biti presudan. Svjestan je toga i Derrick Lewis.

''25 minuta (borba traje), dakle sve što trebam je dotaknuti ga samo jednom. Briga me koliko je vještiji od mene, to je nebitno kada dva velika tipa počnu razmjenjivati udarce. Volim Houston i taj grad voli mene. Vrijeme je da dobiju prvaka, posebno u UFC-u.'' izjavio je ''Black Beast'' u razgovoru za Sports Center.

Inače, Lewis je rođen u New Orleansu koji se nalazi u saveznoj državi Louisiani. Međutim, kao 13-godišnjak preselio je u Houston (Texas) i vrlo je vezan za taj grad. Građani Houstona također vole Lewisa, a nisu zaboravili 2017. godinu i uragan Harvey. Tada je grad bio pod vodom, velike poplave ugrozile su brojne građane, a Derrick Lewis privukao je pažnju javnosti nesebičnom pomoći ka unesrećenima (isječak Lewisa tokom poplava pogledajte OVDJE). Derrick je često djelovao kao borac s manjkom motivacije i nedovoljne posvećenosti treningu, no nastup u njegovom gradu sigurno će izvući ono najbolje iz njega. Hoće li to biti dovoljno poput tehnički sjajnog borca poput Ganea, saznat ćemo u ranim jutarnjim satima u nedjelju. Možda upravo taj jedan udarac ponovno bude presudan, a Houston dobije prvaka, makar i privremenog.

Linker
24. travanj 2024 12:40