UFC

(VIDEO) UFC ovog tjedna dobiva privremenog teškaškog prvaka, pogledajte najavu!

Derrick Lewis i Ciryl Gane
 screenshot (YouTube)
Derrick Lewis i Ciryl Gane ovog će se vikenda obračunati za titulu privremenog UFC prvaka

Po mišljenju većine je nepotrebna. Po mišljenju puno fanova možda i nije loša ideja, ali je krivi izbor boraca. Po mišljenju Dane Whitea je najbolje moguće rješenje. Naravno, radi se o glavnoj borbi UFC 265 priredbe između Derricka Lewisa i Ciryla Ganea, borbi za privremenu titulu teške kategorije. Privremenu, iako je Francis Ngannou pravi prvak postao tek prije četiri mjeseca? Da, tako je kako je. Ono o čemu nitko ne dvoji je da se radi o vrlo uzbudljivoj borbi dva top teškaša.

Lewis će pokušati još jednom u ulozi autsajdera odraditi ono što radi najbolje, pronaći udarac koji završava borbe. I to nije šala, on nije slučajno čovjek s najviše nokaut pobjeda u UFC povijesti. S druge strane ima protivnika koji takav udarac ne posjeduje u svom arsenalu, ali isto tako protivnika koji tehnički djeluje superioran u gotovo svakom segmentu.

Ovo nije sukob stila, ovo je sukob moći jednog poteza i fantastične tehnike. Sukob brutalnosti borilačkog sporta i njegove ljepote. A pobjednika čeka ogromna nagrada, prilika suprotstaviti se Ngannouu kasnije ove godine.

UFC je ulaskom u tjedan objavio Countdown najavu priredbe, odnosno prije svega ove borbe. Ne sumnjamo kako je bila spremna još jedna najava, ali borba Amande Nunes i Julianne Pene je nažalost odgođena. U svakom slučaju, pogledajmo najavu i pripremimo se.

Linker
25. travanj 2024 01:35