UFC

Dhiego Lima podnosi žalbu na sudačku odluku borbe u kojoj je pobijedio

Dhiego Lima
 Youtube
Dhiego Lima je na UFC 243 priredbi upisao treću UFC pobjedu u nizu, no nakon nje mu je ostao pomalo gorak okus. Naime, iako je većinu borbe dominirao, ona je došla tek podijeljenom sudačkom odlukom. Rezultat svega je žalba na odluku koju će njegov tim podnijeti.

30-godišnji Lima (15-7, 4-5 UFC) trenutno se nalazi u formi karijere. Mlađi brat velike Bellatorove zvijezde, Douglasa Lime, dobio je mjesto na glavnom programu proteklog vikenda održanog UFC 243 eventa i nije razočarao. Uvjerljivom izvedbom savladao je Lukea Jumeaua i pred sudačku odluku nije trebalo biti nikakve dvojbe. No, Dhiego se u jednom trenutku itekako uplašio za pobjedu, nakon što je pročitan rezultat jedne sudačke kartice koji je otišao u korist njegovog protivnika. Druga dvojica ipak su presudila onako kako je vjerojatno vidio cijeli svijet te veće štete nije bilo. No, Lima smatra kako na njegovom službenom "skoru" ovdje ne bi trebala pisati podijeljena odluka.

"Iako je Dhiego pobijedio, odlučili smo se žaliti na odluku. Iz čistog principa želimo da se podijeljena odluka preinači na jednoglasnu. Sretni smo s pobjedom, ali nam nije jasno kako je jedan sudac mogao bodovati u korist Lukea Jumeaua. Ne želimo mu iskazivati neku vrstu nepoštovanja, sjajno se borio, no podijeljena odluka ne prikazuje realnu sliku onoga što se u borbi dogodilo", rekao je Limin menadžer Alex Davis, da bi onda dodao još neke razloge zbog čega su podnijeli spomenutu žalbu:

"Ovo je nešto vrlo važno za cijeli sport. Postavlja se pitanje tko su ti ljudi, koje su njihove reference i kako su došli u tako važnu poziciju gdje njihovo mišljenje može imati toliko velik utjecaj na sportaše koji ulažu toliko truda te može iz temelja promijeniti njihove živote i karijere."

Lima je podijeljenom odlukom slavio i u svojoj prethodnoj borbi, kad je bio bolji od Courta McGeeja. To, to je tada uistinu bila neizvjesna borba. Srećom po Limu, samo jedan sudac ovog puta je vidio borbu drugačije od većine fanova u dvorani i pred ekranima.

Linker
19. travanj 2024 20:15