UFC

Diego Lopes nastavlja uspon prema samom vrhu kategorije: Svladao je Briana Ortegu, zatim zazvao napad na titulu

Diego Lopes 

 William Volcov/Shutterstock Editorial/Profimedia
Odličan meč gledali smo između Ortege i Lopesa, a brazilski borac ipak je pokazao bolju izvedbu

U šestom mjesecu njihova međusobna borba otkazana je doslovno u posljednji trenutak, no nije Brian Ortega mogao dopustiti da njihova priča na tome završi. Borio se ipak te večeri Diego Lopes, a ratnik Dan Ige je isti dan uskočio i pružio jednu fenomenalnu borbu ovoj velikoj uzdanici perolake kategorije.

Drugi je ovo nastup bio za Briana Ortegu ove godine, a u drugom mjesecu svladao je Yaira Rodrigueza ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi. Pokušao je atraktivni Lopes večeras doći do najveće pobjede u dosadašnjoj karijeri, odnosno najvećeg ‘‘skalpa‘‘, a izazov koji je Ortega predstavljao za njega u ovom trenutku, sigurno nije bio za podcijeniti.

Dosta oprezno krenula su oba borca, no to nije trajalo dugo. Pola minute od početka meča, Lopes je uzdrmao Ortegu što se očito vidjelo, a zatim ga je bacio u parter i počeo pogađati udarce. Pokušavao je Ortega zaključati trokut, no nije uspio. Prošao je Diego u ‘‘mount‘‘, no ne zadugo, a ogromna posjekotina pojavila se na Orteginom licu. Pustio je Lopes Ortegu da se pridigne te je borba nastavljena na nogama. Dobar prednji direkt pokazao je Ortega, no Lopes je bio taj koji je kontrolirao tempo. Desni kroše i desni ‘‘overhand‘‘ prijetili su Ortegi, što se vidjelo i na šteti na njegovom licu.

Drugu rundu slično su otvorili, uz poneki ‘‘low kick‘‘ i direkt. Tempo se podizao kako je runda odmicala, a tom desnicom nastavio je prijetiti Lopes. Pokušao je Ortega ‘‘single leg‘‘ rušenje, no to nije prošlo na Lopesu. Kako god, činilo se da je Lopes malo usporio, definitivno to nije bio tempo kao iz prve runde. Solidan ‘‘high kick‘‘ pogodio je Lopes, no bez posljedica za Ortegu. Dobar ‘‘low kick‘‘ pogodio je Lopes, Ortega je pao na pod i pokušao ga dozvati u parter, no bezuspješno. Odlično se kretao Ortega, tražio bolje kutove, a odradio je dosta bolju rundu nego što je to bio slučaj u prvoj.

Velika oteklina bila je vidljiva na nozi Ortege na početku posljednje runde. Prepoznao je to Lopes i nastavio udarati po istom mjestu, no ‘‘low kickove‘‘ vraćao je i Ortega. Nešto otvoreniju razmjenu priuštili su nam u prvoj polovici runde, Ortega je demonstrirao odličan direkt i solidne kontre. Pokušao je rušiti Ortega, no to mu nije uspjelo. Odlično je Lopes pogodio, uzeo mu i leđa uz žicu, no ne zadugo. Kako god, još nekoliko puta pogodio je tim lijevim krošeom i tako potvrdio pobjedu. U posljednjim trenucima čak je i bacio u nokdaun Ortegu te tako došao do najveće pobjede do sad.

Linker
16. rujan 2024 22:51