UFC

‘On odmah može prijeći iz MMA sporta u boks, ima talent i instinkt čistog boksača. Vrhunski je borac!‘

Sean O‘Malley

 Christian Petersen/Getty Images/Profimedia
Teddy Atlas impresioniran je boksačkim kvalitetama Seana O‘Malleyja

Boksačke kvalitete Seana O‘Malleyja odigrale su značajnu ulogu u njegovu usponu prema vrhu UFC-ove bantam kategorije. Ako se pita legendarnog boksačkog trenera, Teddyja Atlasa, "Suga" komotno može već sad iz MMA sporta prijeći u boks i u ringu biti konkurentan profesionalnim boksačima.

"Može prijeći jer ima instinkt, talent, i sposobnosti boksača, čistog boksača. Dobro se kreće, ima dobar pregled, stvarno dobro vidi stvari, a ima i duge i brze ruke. Svestran je, može koristiti ring, kretati se i mijenjati kutove, postavljati zamke. On je doista sjajan prirodni kontraš, a ako vi čekate njega, onda napada prvi i spaja pametne udarce. Njegove kombinacije su napredne, to su kombinacije vrhunskog borca", rekao je Atlas na svom YouTube kanalu pa nastavio:

"Kad biste ušli u prostoriju i vidjeli ga na TV-u, ali da ne vidite da je bez obuće, prema onome kako udara mogli biste pomisliti da gledate boksački meč. Prekrasno kontrolira distancu, zna udarati i snažan je, a žilavi tipovi poput njega obično ne posjeduju snagu".

Proslavljeni trener je, dakle, uvjeren kako je aktualni UFC-ov prvak spreman za prijelaz iz oktogona u ring, a O‘Malley je i sam ranije isticao kako bi želio odraditi veliki boksački meč protiv, primjerice, Gervonte Davisa ili Ryana Garcije. Hoće li do toga ikada doći, saznat ćemo u budućnost, a ono što O‘Malleyju prvo slijedi jest obračun s Merabom Dvalishivilijem u glavnoj borbi večeri predstojeće UFC 306 (Noche) priredbe.

Linker
15. rujan 2024 08:12