UFC

Diego Sanchez i Clay Guida ulaze u UFC-ovu Kuću slavnih

Diego Sanchez i Clay Guida
Tijekom subotnjeg emitiranja UFC 238 eventa službeno su objavljena i posljednja imena koja će ove godine pristupiti UFC-ovoj Kući slavnih. To su Diego Sanchez i Clay Guida, koji će se tamo naći u dijelu posvećenom najboljim borbama u povijesti. Naravno, u pitanju je njihova legendarna borba iz 2009. godine.

Gotovo deset godina nakon što su predvodili finalni event devete sezone Ultimate Fightera, Diego Sanchez i Clay Guida službeno će dobiti svoje mjesto u povijesti. Njihova borba odabrana je u "klasu 2019" UFC-ove Kuće slavnih. Tamo će se i službeno naći idućeg mjeseca tijekom svečane ceremonije u Las Vegasu.

20. lipnja 2009. godine, Sanchez i Guida odradili su 15 minuta do tada neviđenog "brawla". Borba Foresta Griffina i Stephana Bonnara iz 2005. godine zauvijek će ostati povijesna zbog svog kraja i svega što je donijela, no ova dvojica su četiri godine kasnije to odradili u višoj brzini. Doslovno od prve sekunde krenula je bespoštedna akcija, a publika je bila na nogama. Kroz cijeli tijek borbe očekivalo se da bi uskoro mogao uslijediti kraj, no on nije dolazio. Borci se nisu predavali i na kraju su obojica dočekali znak za kraj borbe i odluku sudaca. Sanchez je uzeo pobjedu podijeljenom odlukom, no danas to nije bitno. U Kuću slavnih, zbog svega što su u toj borbi pružili, ući će obojica.

Njihova borba ukupno je peta koja će se tamo naći. Ranijih godina odabrane su već spomenuta borba Griffina i Bonnara, drugi okršaj Matta Hughesa i Franka Trigga, povijesni trijumf Petea Williamsa nad Markom Colemanom, kao i legendarna prva borba Dana Hendersona i Shoguna Rue.

Sanchez i Guida tako se pridružuju ranije određenim ovogodišnjim laureatima, Michaelu Bispingu, Richu Franklinu i Rashadu Evansu.

Linker
18. travanj 2024 16:28