UFC

(FOTO) Dillashaw se za skorašnji povratak sprema u opakom društvu

Duane Ludwig i TJ Dillashaw
 Instagram
Nakon što je istekla suspenzija TJ-a Dillashawa, bivši UFC-ov prvak uskoro će ponovno u Octagon

Brzo su proletjele dvije godine otkako je TJ Dillashaw napustio titulu prvaka UFC-ove bantam kategorije, odnosno otkako je pao na doping testu uz težak prekršaj, što je zapravo rezultiralo spomenutim razdobljem izvan aktivnog bavljenja profesionalnim sportom.

35-godišnji bivši prvak u međuvremenu je sanirao sve ozljede te se vratio redovnom treningu, no sad je to podigao na jednu višu razinu. U dvorani svog trenera Duanea Ludwiga okupio je sjajnu ekipu, borce koji bi jedni drugima trebali itekako pomoći u nadolazećim ispitima.Osim Dillashawa i njegovog najčešćeg sparing partnera, Bellatorovog prvaka Juana Archulete, tu su još u prvom planu Cub Swanson i Brian Ortega, borci iz samog vrha UFC-ove perolake kategorije. Već samo ta četvorka dovoljan je znak da će se u Huntington Beachu idućih tjedana itekako ozbiljno raditi.

Dillashaw još uvijek nema ugovorenu iduću borbu, ali kandidata je nekoliko. Jedan od glavnih je Cory Sandhagen, protiv kojeg bi borba svakako bila za poziciju prvog izazivača, ali neki čak smatraju kako bi se mogla ugovoriti borba protiv njegovog bivšeg mentora, Urijaha Fabera. Što se tiče ostatka s druge fotografije, Ortega će 27. ožujka napasti titulu perolake kategorije na UFC 260 priredbi te će se boriti protiv Alexandera Volkanovskog, Swanson se nakon teške ozljede vraća 1. svibnja protiv Gavina Tuckera, dok će Archuleta braniti titulu Bellatorovog prvaka bantam kategorije 7. svibnja na Bellator 258 priredbu. Sergio Pettis je borac koji će mu je pokušati oduzeti.

Linker
18. travanj 2024 19:46