UFC

Dillon Danis došao je na UFC 268 pa dobio šamar, nakon čega je trajno udaljen iz dvorane

Dillon Danis

 SETH BROWARNIK/INSTAR Images/Profimedia
Bellatorov borac očito je i službeno postao ‘persona non grata‘ svjetske MMA scene

Kako je naveo jedan eminentni borilački medij, iako se već dugo nije našao u pravoj borbi, a posebno ne protiv pravog protivnika, Dillon Danis nastavlja nizati poraze. Borac koji je prije nekoliko godina u prvi plan došao kao grappling trener i sparing parter Conora McGregora s vremenom je postao predmet ismijavanja MMA zajednice. To možemo potvrditi nakon posljednje epizode u seriji njegovih neslavnih nastupa. A dogodila se na UFC 268 priredbi.

Tokom cijelog tjedna održavanja priredbe u New Yorku, Danis, koji živi u obližnjem New Jerseyu, najavljivao je dolazak na priredbu, a posebno je oko bacio na Michaela Bispinga. Bivšem UFC prvaku, a danas djelatniku promocije, zamjerio je neke izjave i komentare pa se tako najavio obračunati s njim čim se susretnu. I uistinu je Danis tamo došao i to s ulaznicom koja mu je omogućavala dolazak sve do Octagona, što smo mogli vidjeti na njegovim Instagram objavama. No, zanimljivo je da su one sve nastale u trenucima dok je dvorana još bila podosta prazna.

Sad znamo razlog zašto je to tako, odnosno zašto Danis nije podijelio baš ništa od trenutaka kad se događala glavna akcija. Razlog je taj što je on tijekom priredbe uklonjen iz dvorane. I to tako da je prije toga imao susret s menadžerom Alijem Abdelazizom, koji je završio šamarom. Nemamo razloga tako što ne vjerovati kad isto podijeli jedan od vodećih MMA reportera, John Morgan s portala MMA Junkie.

Što se tiče Bispinga, Danis je nekoliko puta tijekom večeri "tvitao" da se njihov susret umalo dogodio, ali da je Bisping pobjegao kad ga je vidio. Englez se u početku nije obazirao, a onda je ipak odlučio komentirati, nakon što je saznao što se dogodilo. Svoju objavu kasnije je obrisao, no internet pamti.

"Kako patetično. Ljudi, za vašu informaciju, Dildo je pošteno udaren u facu poput kujice, u backstageu dvorane, nakon čega je trajno udaljen sa svih UFC priredbi. Haha", napisao je Bisping.

Danis je tako doživio sudbinu sličnu onoj Jakea Paula, koji također više nije poželjan gost na priredbama najveće svjetske MMA promocije. Njemu je to osobno izrekao Dana White. Što se tiče Danisa, očito se predsjednik UFC-a nema vremena baviti takvima.

Iako je u početku na račun nekih grappling rezultata Danis uz svoje ime imao ponešto respekta, njega je s vremenom izgubio. Mnogi kažu kako je zapravo najniže pao nakon što ga je čak i Ariel Helwani u posljednjem razgovoru ismijavao. A to je nešto što inače vrlo odmjereni i prijazni najpoznatiji MMA novinar ne radi. Prema svim borcima pristupa s maksimalnim poštovanjem. Danis je izuzetak, osim ako ga uopće smatra borcem. Zapravo, to je zapravo jako dobro pitanje, ima li smisla smatrati ga takvim.

Linker
23. travanj 2024 12:12