UFC

Dillon Danis najavio skori povratak: ‘U uličnoj borbi, Ngannoua bih završio za manje od 30 sekundi‘

Dillon Danis

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
28-godišnji američki borac neprestano provocira druge borce putem društvenih mreža

Dvije i pol godine, prošle su od posljednjeg MMA nastupa Dillona Danisa (2-0-0). Nekoć veliki potencijal u svijetu BJJ-a, a kasnije i u svijetu MMA-ja, izvan kaveza je zbog raznih ozljeda koje je vukao u tom periodu. Međutim, dojam je kako se Danis odlučio u potpunosti posvetiti društvenim mrežama i prozivanjem svih mogućih boraca, neovisno o tome što nije u mogućnosti nastupati.

Sve to, ne iznenađuje nas, uzevši u obzir da je Danis nekoliko godina bio jedan od glavnih sparing partnera i prijatelja Conora McGregora. Ipak, dok McGregor itekako ima pokriće za svaku prozivku i ‘‘trash talk‘‘ koji proizlazi iz njega, pomalo je nejasno na temelju čega se Danis uzdiže na tu razinu. Naravno, treba uzeti u obzir da i sam Dillon vjerojatno nije najozbiljniji po tom pitanju i samo privlači pozornost MMA javnosti. Čak i u paralelnom svijetu, teško je shvatiti da Dillon Danis biva ozbiljnim dok proziva Francisa Ngannoua, UFC-ovog prvaka teške kategorije. Ipak, i to se dogodilo. Danis je prije tri dana napisao:

‘‘Uskoro ću se vratiti i kunem se svime što volim, niti jedan čovjek me ne može pobijediti. Samo sjedite i gledajte.‘‘, a zatim je dva dana kasnije dodao objavu u kojoj se dotaknuo Ngannoua.

‘‘U uličnoj borbi, Francisa bih završio submissionom za manje od 30 sekundi.‘‘

Poprilično je ironično da se Danis dotiče ulične borbe. Naime, Bellatorov borac, drugom polovicom devetog mjeseca, upao je u konflikt s jednim od zaštitara u noćnom klubu. Borba je brzo završila u parteru, a Danis kao crni BJJ pojas, tapkao je na gušenje zaštitara noćnog kluba u New Jerseyju. Danis se kasnije pravdao navodima kako se tip predstavio kao policajac i zato mu nije htio uzvratiti.

Ipak, MMA fanovi ne zaboravljaju i upravo se većina njih dotaknula baš te situacije, u komentarima na Danisovu prozivku, kojom proziva Ngannoua. Što reći, osim da Dillon Danis svakog dana sve više gubi na kredibilitetu, no tek mu je 28 godina. Prilika za dokazivanje u kavezu, zasigurno će biti, a možda nam Danis dokaže da je uistinu kvalitetan borac. Dok čekamo njegov povratak u kavez, prisjetite se spomenutog sukoba s izbacivačem iz noćnog kluba. Snimku pogledajte pri dnu ovog teksta.

Linker
19. travanj 2024 19:36