Ostalo

Pitate se gdje je Dillon Danis? Ponekad ni predsjednik Bellatora nije siguran: ‘Mjesecima se ne javlja‘

Dillon Danis

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Scott Coker tvrdi kako su i dalje otvoreni za suradnju s talentiranim majstorom partera

Velika očekivanja imali su čelnici Bellatora kad je Dillon Danis 2018. godine debitirao pod okriljem njihove promocije. Ovaj renomirani ‘‘grappler‘‘ uživao je veliku popularnost kao pomalo kontroverzni i lajavi trening partner Conora McGregora.

Danis bi nerijetko (to radi i danas) prozivao raznorazne vrhunske borce putem društvenih mreža te bi tvrdio da ih sve može lakoćom završiti. Debi u Bellatoru završio je za 98 sekundi, a ‘‘toe holdom‘‘ prislio je Kylea Walkera na predaju. Ne radi se o Kyleu Walkeru koji igra nogomet za Manchester City, nego o američkom borcu koji je u taj meč ušao s dvije pobjede i četiri poraza u dotadašnjoj karijeri, a nakon poraza od Danisa, nikad se više nije borio.

Dillon je nakon nešto više od godinu dana odradio svoj drugi MMA nastup, a Maxa Humphreyja (3-2-0 tada) završio je nakon četiri minute i 28 sekundi prve runde. Danis je slavio polugom na ruci. Pokazao je Dillon tada da ipak posjeduje zanimljiv set vještina, naročito u parteru. Mnoge je zanimalo kako će ga Bellator dalje graditi, ali Danis se nakon toga više nije borio i pitanje je hoće li se ikad više boriti. Čak niti Scott Coker kao predsjednik Bellator nije siguran što je s Dillonom Danisom.

‘‘Dillon je dečko u kojeg smo polagali velike nade. On je super-talentiran, ali mora ostati aktivan i htjeti se vratiti. On me zove, govori da se želi vratiti, a zatim ponekad nestane i ne čujemo se mjesecima. Ako se uistinu želi vratiti, definitivno imamo mjesta za njega i dat ćemo mu priliku.‘‘, rekao je Scott Coker nakon Bellator 285 eventa u Dublinu.

Danis je prošle godine zapravo imao borbu i bio je prisiljen na predaju, takoreći tapkanje. Međutim, radilo se o ‘‘borbi‘‘ ispred noćnog kluba gdje ga je zaštitar iz noćnog kluba gušenjem prisilio na predaju. Danis je nekoliko dana kasnije dao svoje argumente zašto se to dogodilo.

‘‘Ja sam sve do tog dana bio na štakama. Međutim, zbog vjenčanja i fotografija dopušteno mi je da ne koristim štake, no samo ukoliko stojim, ne ukoliko i hodam.‘‘, bio je njegov prvi argument, a u nastavku priče za MMA Hour pojasnio je kako se zaštitar lažno predstavljao kao policajac i zato mu nije niti pokušao pružiti otpor, jer je bio u strahu od fizičkog sukoba s policajcem.

Danis je prije nešto više od mjesec dana napunio 29 godina starosti i vremena za njega definitivno ima. Ali njegova motivacija i ambicije po pitanju MMA-a jako su upitne u ovom trenutku, što potvrđuje i Scott Coker gore navedenim izjavama.

Linker
19. travanj 2024 11:35