UFC

Khabib pozvao Jakea Paula u svoju promociju, YouTuber pristao uz zanimljivi uvjet

Jake Paul

 Mike Ehrmann/Getty images/Profimedia
Umirovljeni dagestanski borac rado bi imao tako popularno lice unutar Eagle FC promocije

Nakon izrazito uspješne 2021. godine, poznati američki YouTuber i boksač Jake Paul, najavljuje još veću 2022. godinu. Momak iz Clevelanda, prije tjedan dana proslavio je 25. rođendan, a sada se očekuje najava njegovog idućeg nastupa. Paul trenutno ima pet profesionalnih boksačkih nastupa iza sebe te jednako toliko pobjeda. Jake je nekim videima preko društvenih mreža dao naslutiti kako bi se mogao odvažiti i na prelazak u MMA.

Prozivali su se YouTuber i Dana White nekoliko dana u nizu, a Paul je bio spreman odraditi meč pod okriljem UFC-a, ukoliko UFC-ov predsjednik ispuni zahtjeve koje je Paul stavio pred njega. Ta priča stišala se s vremenom, sve do prošlog petka kada je Paul ponovno prozvao Whitea.

‘‘Dana White, kada budem odrađivao svoj MMA debi, mogao bih skinuti 20 ‘pounda‘ (9.07 kg) i odraditi meč u velter kategoriji. To si UFC borci rade, a mnogi su tako uništili svoja tijela i um. Ali ja ću odraditi meč u srednjoj kategoriji (185 ‘pounda‘). Zdravlje je na prvom mjestu. P.S. Conor hoda s oko 190 ‘pounda‘.‘‘ napisao je Paul putem Twittera.

Iako je White više puta jasno rekao kako nisu zainteresirani za Paula, a naročito nakon brojnih javnih prozivki kojima je Jake ocrnio UFC te ih optužio za loše tretiranje svojih boraca. Međutim, jedan novopečeni vlasnik MMA promocije, itekako je zainteresiran za potpisivanje Jakea Paula. Radi se o Khabibu Nurmagomedovu, umirovljen MMA borcu i trenutnom vlasniku Eagle Fighting Championship promocije. Dagestanac je odgovorio na Paulovu poruku upućenu Whiteu.

‘‘Vrata Eagle FC-a uvijek su otvorena za tebe i tvoj tim.‘‘, napisao je Khabib.

Iako je poruka Khabiba Nurmagomedova izrečena s vidnim poštovanjem i interesom ka suradnju, Jake Paul i dalje je ostao dosljedan svom stilu ‘‘trash talka‘‘. YouTuber je pristao na Khabibovu ponudu, ali uz jedan uvjet.

‘‘Dogovoreno, ali samo ako ću se prvo boriti s tobom.‘‘, odgovor je Jakea Paula.

Inače, prije nešto više od mjesec dana, Paul je u jednom od razgovora za ESPN, izjavio kako će napraviti tranziciju u MMA, a trener bi mu bio Javier Mendez. Radi se o glavnom treneru American Kickboxing Academy dvorane, iste one u kojoj je Khabib uvijek odrađivao svoj američki dio priprema, a i dalje sudjeluje u radu te dvorane. Čini se kako Paul i Khabib gaje obostrani interes ka suradnjom, a vrijeme će pokazati hoće li do toga uistinu i doći.

Linker
26. travanj 2024 16:11