UFC

Dobro došli u ‘fight week‘! Israel Adesanya ovaj vikend ima posljednju šansu poraziti Alexa Pereiru

Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Ufc)
Veliki UFC-ov event u Miamiju čeka nas u noći sa subote na nedjelju

Kakav event nas čeka ovaj vikend, u noći sa subote na nedjelju, točnije na rano uskršnje jutro. UFC 287 event održat će se u Miamiju, a predvodit će ga obračun Alexa Pereire i Israela Adesanye.

Epski obračun o kojemu je teška išta novo napisati, jer sve je već poznato. Četvrti put međusobno će se obračunati ova dvojica boraca. Dva su meča odradili u kickboksu, a jedan u MMA-u. Taj jedini MMA dvoboj dogodio se u 11. mjesecu prošle godine, a Pereira je slavio tehničkim nokautom u petoj rundi.

Zašto ugovarati četvrti meč, ako je Pereira sva tri puta slavio? Razlozi su više nego jasni. Sva tri meča bila su nevjerojatno tijesna, a nerijetko je Adesanya išao ka pobjedi, sve dok Pereira ne bi preokrenuo meč i došao do pobjede prekidom. ‘‘Izzy‘‘ je u par navrata u tim mečevima bio blizu da završi Pereiru, ali Brazilac se uvijek uspije spasiti, oporaviti i preokrenuti meč.

Adesanya je svjestan da mu je ovo vjerojatno posljednja prilika za poraziti ‘‘Poatana‘‘ i na meč dolazi maksimalno spreman i fokusiran. Naravno, bit će tu i velikog pritiska, ali ‘‘Poatan‘‘ nije nepobjediv, a Israel mu definitivno može parirati. Ulog je titula prvaka u srednjoj kategoriji.

Sunaslovna borba večeri nudi potencijalni ‘‘vatromet‘‘ u velter kategoriji. Gilbert Burns dobio je svoj željeni ‘‘money fight‘‘ i borit će se protiv Jorgea Masvidala. ‘‘Gamebred‘‘ u kavez ulazi prvi put nakon više od godinu dana i poraza od Colbyja Covingtona. Sudski proces s Colbyjem omeo je njegov povratak u kavez, a ‘‘Gamebred‘‘ je odlučio i dodatno poraditi na svom hrvanju.

Burns je s razlogom favoritom, u puno je boljoj formi od Masvidala koji je izgubio tri meča zaredom, ali Jorgea nikad nemojte podcijeniti. Radi se o jednom od najopasnijih i najeksplozivnijih udarača u kategoriji, a Miami je njegov domaći teren na kojem se bori s dodatnim motivom. Čeka nas prava poslastica.

Ostatak ‘‘fight carda‘‘ nudi još pregršt vrhunskih mečeva. Rob Font i Adrian Yanez trebali bi ponuditi odličan meč, jer obojica preferiraju borbu u stojci i posjeduju sjajne boksačke vještine. Kevin Holland uvijek daje uzbudljive mečeve, a nije daleko od toga ni njegov protivnik, Santiago Ponzinibbio.

Mladi Raul Rosas Jr. našao je svoje mjesto na ‘‘main cardu‘‘, a protivnik će mu biti Christian Rodriguez. Prelimse popunjavaju Chris Curtis, Kelvin Gastelum, Michelle Waterson itd., zbilja nevjerojatan ‘‘fight card‘‘.

Kao i uvijek uoči velike UFC-ove PPV priredbe, tjedan započinje ‘‘Countdown‘‘ (‘Odbrojavanje‘) videom. UFC je ovaj put pokrio glavnu i sunaslovnu borbu večeri tim videom, a moramo priznati da su ponovno odradili sjajan posao i prilog vrijedi pogledati.

Video je ispod teksta, a nema boljeg načina za ući u veliki ‘‘fight week‘‘.

Linker
20. travanj 2024 04:10