UFC

Raul Rosas uzvratio kritičarima: ‘Učite od mene i zapisujte, već sam na ‘main cardu‘ PPV eventa‘

Raul Rosas Jr.

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Talentirani meksički borac na neki način je odgovorio Chrisu Curtisu

Puno prašine podigla je UFC-ova odluka da borbu Raula Rosasa Jr.-a (7-0) uvrste na glavni program UFC 287 eventa koji se ovog vikenda održava u Miamiju. 18-godišnji Meksikanac ugovor s UFC-om izborio je prošle godine, još prije svog 18. rođendana, a zasad je upisao jednu pobjedu u jednom nastupu pod okriljem UFC-a.

Rosas je u 12. mjesecu lakoćom porazio Jayja Perrina, ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi. Već u drugom nastupu, Rosas će biti dio ‘‘main carda‘‘, a protivnik će mu biti Christian Rodriguez (8-1-0), borac s dva UFC nastupa (1-1) iza sebe.

I dok će mali Rosas nastupiti u sklopu ‘‘main carda‘‘, na ‘‘prelimsima‘‘ ćemo gledati renomirane borce i borkinje poput Kelvina Gasteluma, Chrisa Curtisa, Michelle Waterson itd. Posebno je kritičan bio iskusni Chris Curtis koji je nezadovoljstvo iskazao još u drugom mjesecu.

‘‘Nećemo se lagati, ali redoslijed mečeva nije dobar. Jedan od najboljih evenata ove godine, a ja sam maknut s ‘main carda‘ zbog djeteta? Borio sam se na ‘short notice‘, prihvaćao sam bilo koga za protivnika i ostvario sam 4-1 omjer (u UFC-u) kako bih dogurao u top 15, a uklonili su me zbog klinca s jednom borbom? Da, iziritiran sam.‘‘, poručio je Curtis tada putem Twittera.

Mjesec i pol dana kasnije, odnosno par dana uoči samog eventa, Raul Rosas dobio je priliku osvrnuti se na Curtisove izjave. Nije Rosas imenovao Curtisa, ali jasno je kome je odgovarao tijekom konferencije za medije.

‘‘Ne znam tko je to rekao, ali na kraju dana, svi oni samo ‘hejtaju‘, a trebali bi pomno pratiti i zapisivati kako se to radi, ako žele biti na ‘main cardu‘ PPV eventa. Neka si naprave bilješke i nauče ponešto od mene. Tek sam došao u UFC i već sam na PPV-u, za razliku od nekih rangiranih boraca koji se bore na ‘prelimsima‘. Ne želim izgovarati konkretna imena.‘‘, istaknuo je talentirani Rosas.

Činjenica je da UFC jednostavno vidi Rosasa kao potencijalnu zvijezdu i koriste ovu priliku da ga što bolje ispromoviraju. Također, nije rijetkost da UFC ubaci na ‘‘prelimse‘‘ barem jednu zvučniju borbu, kako bi privukli širu masu da pogledaju i taj dio eventa.

Linker
07. svibanj 2024 00:25