UFC

Dogovoren novi datum borbe Dominicka Reyesa i Jirija Prochazke

Oezdemir vs. Prochazka
 screenshot (YouTube, UFC)
Poluteškaši iz samog vrha UFC-a u Octagon bi trebali dva mjeseca nakon prvobitno planiranog datuma

27. veljače trebali su Dominick Reyes i Jiri Prochazka predvoditi UFC-ov Fight Night program. Nažalost, zbog ozljede Reyesa to se neće dogoditi, no UFC je donio odluku kako za Prochazku neće tražiti novog protivnika nego i dalje namjeravaju održati upravo ovu borbu. Tu namjeru potvrdili su dogovaranjem novog datuma njihovog okršaja.

Više izvora donijelo je informaciju kako će se ova borba održati 1. svibnja, no za sada nije poznato planira li UFC i dalje glavnu borbu, odnosno duel na pet rundi ili će se ovaj dvojac samo naći kao dio programa. Nekoliko borbi za isti datum do sada je dogovoreno, no niti jedna nije vrijedna glavne borbe, osim ovog još uvijek neslužbeno potvrđenog okršaja. Kad UFC obznani datum vjerojatno ćemo znati i u kakvoj će borba biti ulozi.

Za Reyesa će to biti vrlo važan okršaj, nakon dva poraza u nizu. Naravno da tu svoju ulogu igra činjenica da su oni došli u borbama za titulu te kako mnogi vjeruju da protiv Jona Jonesa nije trebao izgubiti. Neovisno o tome, treći poraz u nizu izgledao bi jako ružno na njegovom omjeru i to je nešto što si on ne smije dozvoliti. Reyes se trenutno nalazi na trećem mjestu UFC-ove ljestvice izazivača poluteške kategorije.

Prochazka je do sada odradio jednu UFC borbu, no ta je bila dovoljna da ostavi vrhunski dojam. U srpnju prošle godine, na UFC 251 priredbi, nokautom u drugoj rundi savladao je Volkana Oezdemira. Ta pobjeda dovela ga je na petu poziciju ljestvice. Čeh je u dosadašnjoj karijeri upisao 27 pobjede i samo tri poraza, a čak 24 puta slavio je nokautom.

Linker
25. travanj 2024 10:35