UFC

Rekorder Jim Miller ima zanimljive planove: ‘Umirovit ću se na UFC 300 priredbi‘

Jim Miller
 screenshot (YouTube)
UFC-ov dugogodišnji član već sad u biografiji ima neka jedinstvena postignuća

Svoju 37. UFC borbu odradit će ovog vikenda Jim Miller, prava ikona borilačkog sporta. Na UFC 258 priredbi, u uvertiri glavnog programa, čeka ga borba protiv još jednog dugogodišnjeg elitnog MMA borca, Bobbyja Greena. Tom borbom Jim će ponovno postati UFC-ov rekorder po broju nastupa, a o Greenu ima visoko mišljenje i zna da mu borba neće biti laka. Posebno jer su njih dvojica borbu prihvatili otprilike mjesec dana prije održavanja.

"Momak je jako dugo tu i imam respekt prema njemu. To je isto tako jedna od onih borbi gdje bih volio da sam imao puni pripremni kamp jer on donosi jednu posebnu skupinu vještina u Octagon. Nema puno momaka koji se bore poput njega. No, na kraju je sve stvar toga da ga prisilim na moj stil borbe", rekao je za Just Scrap radio Miller, nastavivši:

"Ono što ja radim je prisiljavanje mojih protivnika na predaju. A to moram pripremiti putem udaraca koje ću pogoditi. Nisam netko tko će ići na tehnički nokaut jer imam puno više povjerenja u svoje ruke oko nečijeg vrata. Ako se pojavi prilika, naravno da ću je iskoristiti."

Miller je do sada nastupio na tri "milestone" UFC priredbe. To su UFC 100, UFC 200 i UFC 205, što je prva priredba održana u New Yorku. Zanimljivo, na sve tri je upisao pobjedu. Osim toga, nikad u karijeri nije imao problema s dopingom niti je pao vagu. Ali, ne misli svoja postignuća zaustaviti na tome. Prvi plan mu je doći do okrugle brojke nastupa, a onda će pogledati dalje prema još jednoj okrugloj brojci.

"Moj trenutni plan je doći do 40 borbi u UFC-u. Nakon toga ćemo vidjeti što će se dogoditi. Naravno da sam razmišljao o mirovini, no treba mi još tri ili četiri borbe. Ako to dobro završi, možda bih se mogao umiroviti borbom na UFC 300. To bi bilo genijalno, bio bih netko tko se borio na UFC 100, 200 i 300. U svakom slučaju, za oproštajnu borbu trebam fanove u dvorani."

Prema UFC-ovim navikama organiziranje PPV priredbi, ako se nešto u međuvremenu ne promijenio, UFC 300 trebao bi se održati sredinom 2024. godine. Miller će tada imati punih 40, no tko zna, možda i dalje bude jednako aktivan, ali i uspješan pa mu se ta želja ispuni.

Linker
24. travanj 2024 09:40