UFC

Burns pred bitku za pojas detektirao glavnu razliku u svom i Usmanovom pristupu

Gilbert Burns
 Screenshot (YouTube, UFC)
‘Ni sam više ne znam je li dobro ili loše što ga toliko poznajem...‘

"Svidjelo vam se što ste vidjeli protiv Woodleyja? E pa ne možete ni zamisliti kakav ću se pojaviti za ovu borbu. Brži, jači, s dobrom kondicijom te boljim jiu-jitsu, hrvačkim i udaračkim tehnikama. Jedva čekam", poručio je Gilbert Burns uoči UFC-a 258 i borbe s Kamaruom Usmanom.

Elitni brazilski borac, kao i aktualni prvak, smatra da je pred njima težak meč. Naravno, kao jedan od najbitnih faktora pred ovaj dvoboj ističe se činjenica da su Burns i Usman godinama unatrag vještine brusili na zahtjevnim zajedničkim treninzima. A svjestan je toga i trenutno prvi UFC-ov izazivač u velter kategoriji.

"Znam puno toga o njemu, ali zna i on o meni. Još uvijek mi je sve ovo malo čudno. I dalje mi se Kamaru jako sviđa i za njega imam puno poštovanja. Bit će to zahtjevno nadmetanje i težak dan. Ni sam ne znam je li dobro ili loše što ga toliko poznajem. Kada razmišljam o taktici uzimam u obzir sve što znam o njemu, ali, opet, zna i on dosta toga o meni pa je teško reći je li to korisno ili ne. No, ipak bih rekao da mi to koristi jer barem znam koliko moram biti spreman", rekao je Burns u razgovoru s MMA Fightingom.

'Durinho' i Usman prošli su sve i svašta. Poznaju se godinama, a prvi su puta zajedno sparirali kao članovi nekoć moćnog Blackzilians tima.

"Bilo je teško i bilo je ludo", prisjetio se Burns tih sparinga pa nastavio: "Tamo smo sparirali dvije, možda tri godine, a onda se preselili u Combat Club. I tamo su se nastavili ludi sparinzi. Onda smo otišli u Hard Knocks, a potom i u Sanford. Zajedno smo radili čak osam godina."

U međuvremenu je Usman postao prvak, a Burns se probio do pozicije prvog izazivača. Njihov susret u jednom je trenutku postao neizbježan, a moguće podjele u timu spriječene su kada se Kamaru odlučio preseliti i za ovaj meč spremati u Coloradu kod poznatog trenera Trevora Wittmana.

U istom se razgovoru s MMA Fightingom Burns dotaknuo i njihovih borilačkih stilova te zaključio kako između njega i Usmana postoji jedna velika razlika.

"Ja uvijek idem po prekid, a ako mi to ne uspijeva, onda tražim dominaciju. I to je razlika između nas dvojice. Kamaru vas prvo želi dominirati, dovesti u tešku situaciju, umoriti i onda prebiti. A ja vas želim završiti, prebiti, nokautirati ili prisiliti na predaju. Ako to ne mogu i ako mislim da ćete izdržati, onda tek razmišljam o dominaciji", poručio je Burns.

UFC 258 održava se u noći sa subote na nedjelju, a više informacija o samoj priredbi saznajte OVDJE.

Linker
19. travanj 2024 13:24