UFC

Dogovorena iduća borba za Tracy Cortez, novu ljubimicu UFC fanova

Tracy Cortez
 screenshot/YouTube
Borba Tracy Cortez i Justine Kish ugovorena je za UFC-ov Fight Night sredinom travnja

Među posljednjih dana ugovorenim UFC borbama svakako vrijedi istaknuti onu koja će se 17. travnja održati UFC Fight Night 190 priredbi. Razlog toga je talentirana i sve popularnija borkinja Tracy Cortez, koja će tražiti svoju treću pobjedu u Octagonu.

27-godišnja Cortez (8-1, 2-0 UFC) u promociju je došla putem Dana White's Contender Seriesa, gdje se savladala danas također UFC borkinju, Mariyu Agapovu. Nakon toga je dva puta upisala nastupe u Octagonu, oba puta uz pobjedu te je pokazala kako je puno više od lijepog lica, odnosno ozbiljna borkinja na koju se itekako može računati. Zanimljiva životna priča, koja uključuje izbacivanje iz kuće i obiteljsku tragediju samo dodaje još malo intrige.

U njenom idućem nastupu čeka je vrlo iskusna borkinja Justina Kish (7-3, 3-3 UFC). Riječ je o borkinji koja je u promociju došla uz ozbiljne reference, koje ipak nikad uspjela opravdati. U posljednjem nastupu upisala je poraz od još jedne izuzetno talentirane borkinje muha kategorije, Sabine Mazo te joj preostaje "vaditi se" u borbi protiv Cortez.

Kish bi zapravo trebala biti savršen ispit za Cortez u ovom trenutku i borba nakon koje bi UFC oko nje mogao početi stvari određeni "hype". Neki joj već predviđaju efekt sličan onom koji je napravila njena prijateljica Rachael Ostovich, no uz dodatak da je Cortez talentiranija te je već do sada u Octagonu jako puno pokazala. Svakom borbom sve je popularnija i ispred nje bi mogla biti blistava budućnost.

Ova borba odlazi na program priredbe koju bi trebala predvoditi borba srednje kategorije između Roberta Whittakera i Paula Coste.

Linker
22. travanj 2024 00:51