UFC

Dominick Cruz se nakon tri godine vraća po pojas: 'Cejudo nije GOAT, prvo mora mene pobijediti'

Dominick Cruz i Conor McGregor
 Conor McGregor/Instagram
Nekadašnji prvak UFC-ove bantam kategorije Dominick Cruz nije se borio tri godine zbog problema s ozljedama, ali i dalje je smatran jednim od najboljih boraca u diviziji. Unatoč ozljedama i dugoj pauzi, 34-godišnji Cruz još nije odustao od sna o tituli, a ima i važnu poruku za aktualnog prvaka Henryja Cejuda.

"On je aktualni prvak, ima olimpijske titule i misli da je prvak u dvije kategorije. To je tip kojeg treba pobijediti i koji tvrdi da je GOAT. Moraš prvo mene pobijediti! Jednostavno je tako", rekao je Cruz.

Obojica se vraćamo nakon operacije ramena, obojica smo iz Arizone, u istoj smo hrvačkoj momčadi. Poznajem njegov stil. Znam sve o njemu. Znam njegovu pozadinu i kako je odrastao. Ako mene pobijedi, može reći da je najbolji u diviziji, ali znate pravu istinu. Zato se okrenuo Joseu Aldu koji je izgubio od Moraesa, kojeg je Cejudo pobijedio", rekao je Cruz.

Cejudo se zbog neaktivnosti morao odreći pojasa muha kategorije, a nakon što je onaj u bantamu obranio protiv T.J. Dillashawa i Marlona Moraesa, od UFC-a je tražio meč protiv Alda, koji je od Moraesa izgubio odlukom sudaca u svom debiju u bantamu.

Cruz se nije borio otkako je izgubio pojas u prosincu 2016. protiv Codyja Garbrandta, što mu je bio tek drugi poraz u karijeri, prvi u UFC-u, i koji mu je okončao niz od 13 pobjeda. Od tada je dvaput morao otkazati nastupe zbog novih ozljeda i sada se nada povratku u kavez u sljedećih šest mjeseci.

"Zdrav sam, ove godine ću se boriti", poručio je Cruz.

Linker
06. svibanj 2024 20:41