UFC

Dominick Cruz se oglasio nakon borbe za pojas: ‘Bilo bi katastrofalno da je Cejudo pobijedio!‘

Dominick Cruz

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Px Images/alamy/alamy/profimedia
‘Jednostavno mislim da će Sterling biti puno bolji prvak za ovu kategoriju‘

Henry Cejudo (16-3, 10-3 UFC) izgubio je podijeljenom sudačkom odlukom od prvaka bantam kategorije Aljamaina Sterlinga (23-3, 15-3 UFC) u glavnom događaju prošle subote na UFC-u 288 te se to svidjelo mnogim fanovima. Postoje oni koji vole Sterlinga, a postoje i oni koji ne vole Cejuda, a jedan od tih je i Dominick Cruz.

Cruz (24-4, 7-3 UFC), kojeg je Cejudo nokautirao prije tri godine na UFC-u 249, objasnio je da bi Sterling kao prvak bio bolji za bantam kategoriju.

“Mislim da bi bilo stvarno katastrofalno imati Henryja na tronu ako ga uspoređujemo sa Sterlingom. Jednostavno mislim da će Sterling biti puno bolji za kategoriju kao prvak. Mislim da je aktivniji, pokazuje se kao prvak za kojeg sam ponosan što mogu reći da je na tronu, način na koji se drži i na koji se bori, način na koji pokazuje poštovanje, takve stvari. Dakle, super ga je imati ovdje i drago mi je da je prvak", rekao je Cruz u ponedjeljak u “The MMA Hour”.

Cruzov problem s Cejudom je ono što se dogodilo nakon njihove borbe. Cejudo se umirovio nakon što je pobijedio Cruza i vratio se nakon trogodišnje pauze da bi izazvao Sterlinga, a Bivši prvak WEC-a i UFC-a u bantam kategoriji misli da je Cejudo krenuo lakšim putem.

"Svatko tko dođe i osvoji naslov i umirovi se kad je na vrhuncu, pokušava izbjeći pritisak. Ako smo u grupi od 50 ljudi i svi treniramo, svi mi MMA borci, svi smo u jednoj prostoriji i treniramo. Recimo samo da je to trening, a Henry nokautira nekoga usred tog treninga, a zatim ode sa strunjače i pusti nas da svi treniramo sljedeća tri sata, a onda se vrati nakon tri sata i kaže, ‘U redu, dat ću vam priliku da završite sa mnom danas.‘ Samo se odmarao tri sata, ali svi ostali smo nastavili raditi u USADA-inoj grupi za testiranje", rekao je Cruz te zaključio da sve to stvara ogroman pritisak, a da ga je Cejudo izbjegao te da je to također razlog zašto mu je drago da nije postao prvak.

Linker
19. travanj 2024 09:41