UFC

Cejudo razočaran porazom: ‘Previše sam natjecateljski nastrojen, ako nisam prvi onda sam zadnji‘

Henry Cejudo

 Screenshot (youtube, Ufc)
Nije siguran hoćemo li ga ponovno gledati u kavezu

Bivši prvak u dvije težinske kategorije i olimpijski pobjednik nije se uspio vratiti na tron nakon višegodišnje pauze. Iako je po mnogima on trebao odnijeti pobjedu, realnije je da će suci tijesne runde dati prvaku nego izazivaču. To je uvijek i bila poanta borbe za pojas, da moraš biti vidno bolji od prvaka da bi mu preoteo pojas, što ovdje ipak nije bio slučaj. Tako je Cejudo ostao razočaran, dok je Aljamain Sterling upisao treću obranu titule što će mu konačno dati poštovanje kakvo je zaslužio.

U pomalo depresivnom tonu Cejudo je odradio press konferenciju za novinare nakon borbe, pokazavši pritom veliko razočaranje u svoj nastup. Nije tražio izgovore, a isto tako mu još manje znači to da je bio vrlo blizu pobjede.

"Ja sa, tu uvijek bio da uhvatim veličinu, a ne samo da se borim. Neki mi govore da sam napravio dobar posao jer sam trebao pobijediti. Ja se želim popesti tamo gdje još nitko nije, zato sam shvaćao svoj rezime toliko ozbiljno. Ponosan sam na svoja postignuća, bio sam olimpijski prvak, prvak muha kategorije i bantama, i to je ono što me motiviralo. Previše sam natjecateljski nastrojen, ako nisam prvi onda sam zadnji." - započeo je Cejudo, a onda nastavio u malo vedrijem tonu.

"Mislim da mu je zadah pomalo smrdio. On se čudno bori, ako nemate prave ljude koji ga mogu imitirati na sparingu onda se teško pripremiti. On ima nekakav svoj slobodan stil. On se odmah može prilagoditi načinu borbe, kreće se točno kako bi trebao."

Priupitan hoće li prihvatiti izazov Brandona Morena nije djelovao previše zainteresirano, a izgleda da bi ga na tu borbu mogao potaknuti samo novac.

"Moram ponovno pogledati borbu. S Morenom bih se borio ako bi novac bio dobar, i to nikako ne bi bilo u Meksiku, već ovdje u Americi."

Henry Cejudo je imao gotovo savršenu karijeru sve do ovog trenutka. Titulu muha kategorije osvojio je od vjerojatno najboljeg borca muha kategorije svih vremena, Demetriusa Johnsona, a nakon toga je pobijedio T.J. Dillashawa, Marlona Moraesa i Dominicka Cruza. Da je sinoć pobijedio napravio bi sličan rezultat kao GSP kada se nakon duge pauze vratio i osvojio pojas srednje kategorije prije konačnog umirovljenja, no ovdje nismo ipak gledali takav scenarij.

Linker
17. travanj 2024 18:22