UFC

Dominick Reyes o Jonu Jonesu: ‘Nadam se da će ga zadržati jer onda bih ga mogao ponovno prebiti‘

Jon Jones vs. Dominick Reyes
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši izazivač za pojas UFC-ove poluteške kategorije želi novu priliku protiv Jonesa

Jon Jones kao jedan od najvećih MMA boraca u povijesti ujedno i je jedan od najproblematičnijih MMA boraca u povijesti. Serija je prekršaja i kršenja zakona koje je ''Bones'' činio tokom prijašnjih godina, a javnost je ostala zatečena onim najnovijim. Naime, Jones je nešto više od tjedan dana priveden zbog nasilja nad svojom zaručnicom i majkom njihove troje djece.

Takav postupak naišao je na brojne osude, što od strane fanova, a što od strane kolega boraca. Mnogobrojni su oni koji smatraju kako bi Jones napokon trebao snositi ozbiljnije posljedice te bi možda čak trebao biti otpušten iz UFC-a. Borac UFC-ove poluteške kategorije Dominick Reyes zadržao bi Jona Jonesa u najjačoj MMA promociji, a naveo je zanimljiv razlog zašto.

''To definitivno nije u redu od njega, niti za ikoga uključenog u sve to, radilo se o organizaciji (UFC-u), Jonu ili njegovoj obitelji. Neovisno o svemu, nije dobro. Ovo nije njegov prvi prekršaj, ali to je na organizaciji (UFC-u) da odluči. Što se mene osobno tiče, nadam se da će ga zadržati kako bih ga mogao ponovno prebiti. Sve u svemu, nema se puno toga za reći, osim da stvari ne izgledaju dobro. On je jedan od najvećih ikada, a dopušta si takve stvari. Ne razumijem zašto.'', rekao je Dominick u razgovoru s Jamesom Lynchom.

Podsjećamo, Jones i Reyes borili su se i veljači 2020. godine na UFC 247 priredbi. Jones je obranio pojas jednoglasnom sudačkom odlukom, no gledali smo izuzetno tijesnu borbu koja je bez problema mogla otići na stranu izazivača. Reyes je već u idućem nastupu nakon toga ponovno imao priliku osvojiti pojas. 31-godišnji američki borac borio se protiv Jana Blachowicza za upražnjeni pojas poluteške kategorije, no poražen je nokautom. Trenutno posljednji Dominickov nastup dogodio se u svibnju ove godine, a Jiri Prochazka nanio je Reyesu treći pojas zaredom.

Šanse za novi meč između Reyesa i Jonesa mizerne su, dakle teško će Dominick dobiti novu šansu protiv jednog od najvećih u povijesti. Međutim, čini se kako će Reyes uvijek vjerovati da je zaslužio pobjedu u tom meču te da je prebio Jonesa.

Linker
22. travanj 2024 04:25