UFC

Drew Dober ovog vikenda u lovu je na rekord Dustina Poiriera: Nokautira li Greena, izjednačit će se na vrhu

Drew Dober

 Screenshot (youtube, Ufc)
34-godišnji američki borac lake kategorije jedan je od najvećih nokautera u povijesti lake kategorije

Drew Dober jedan je od vrhunskih primjera okrutnosti UFC-ove lake kategorije. 34-godišnji američki borac posjeduje vrhunske vještine, ali u lakoj kategoriji prepunoj vrhunskih boraca, Dober se ne uspijeva probiti niti u top 10.

Trenutno Dober čak nije niti rangiran, a ovog vikenda čeka ga meč protiv Bobbyja Greena, još jednog borca koji također nije rangiran. Dober je trenutno u nizu od dvije uzastopne pobjede, nakon što je u 2021. godini upisao dva poraza u dva nastupa. Islam Makhachev i Brad Riddell gurnuli su Dobera u gubitnički niz, a pobjedama se vratio ove godine u sjajnim mečevima protiv Terrancea McKinneyja i Rafaela Alvesa.

Dober neće biti u lovu samo na treću uzastopnu pobjedu, nego i na izjednačenje rekorda UFC-ove lake kategorije. Dober je trenutno na sedam pobjeda nokautom unutar UFC-ove lake kategorije i dijeli drugo mjesto s Edsonom Barbozom i Melvinom Guillardom. Prvoplasirani na toj ljestvici trenutno je Dustin Poirier s ukupno osam nokauta u lakoj kategoriji.

Neće Drew Dober imati lak zadatak, jer Bobby Green nokautiran je samo tri puta u 43 profesionalna nastupa. Tim Means porazio ga je tehničkim nokautom još 2010. godine pod okriljem KOTC-a, a Bobby je prvi poraz nokautom pod okriljem UFC-a upisao baš protiv Dustina Poiriera. ‘‘Diamond‘‘ je Greena nokautirao sredinom 2016. godine, a Bobby je poraz tehničkim nokautom upisao i u posljednjem nastupu protiv Islama Makhacheva.

36-godišnji Green je borac kojeg nije lako završiti, ali Dober često postepeno uništava protivnike pritiskom koji vrši od prve sekunde. Meč Dobera i Greena potencijal je za najbolju borbu večeri na UFC Fight Night 216 eventu koji se održava ovog vikenda i stoga nemojte propustiti ovaj ‘‘vatromet‘‘.

Linker
20. travanj 2024 04:11