UFC

Drew Dober poslao ponudu Michaelu Chandleru: ‘Ako te Conor odbije, spreman sam za nasilje‘

Drew Dober

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Dober je nedavno nokautirao Bobbyja Greena i dospio na službene rang ljestvice lake kategorije

Drew Dober u UFC-u je od 2013. godine, a u svojoj karijeri je imao uspona i padova. 34-godišnji Dober je nakon odlične pobjede i nokauta nad Bobbyjem Greenom napokon dospio na službene rang ljestvice, a trenutno je na četrnaestom mjestu.

U svojoj dugoj karijeri Dober je ostvario 26 pobjeda i 11 poraza, a ima i jedan ‘‘no contest‘‘ meč. Istina je da je gubio važne mečeve, no gubio je i od boraca koji su danas u samom vrhu lake kategorije. Primjerice, u trećem mjesecu prošle godine izgubio je od prvaka Islama Makhacheva ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi, 2019. godine je također ‘‘submissionom‘‘ izgubio od Beneila Dariusha.

Trenutno je Dober povezao tri uzastopne pobjede, a to su mu ujedno i bila tri nastupa u ovoj godini. 2022. je definitivno najbolja godina u Doberovoj karijeri jer je osim tri pobjede napokon postao i rangiran borac, a i nokaut protiv Greena je uistinu bio impresivan.

Zadnjih dana se uvelike govori o potencijalnom meču između Conora McGregora i Michaela Chandlera, a i sam Dana White je nedavno potvrdio da se taj meč vjerojatno sprema. Vjerojatno svi znaju da se sa popularnim Ircem nikad ne zna, stoga je Dober uz dosta poštovanja poslao ponudu Chandleru:

‘‘Volim se natjecati protiv likova koje poštujem, fan sam već godinama. Ako Conor odbije, spreman sam za nasilje.‘‘, napisao je Dober na svom Twitter profilu.

Kolike su šanse da se ovo dogodi, teško je reći. Chandler je trenutno peti na službenoj rang ljestvici i pitanje je bi li riskirao to mjesto za 14-rangiranog Dobera.

Linker
26. travanj 2024 23:12