UFC

Ben Askren smatra da bi Jiri Prochazka trebao tužiti USADA-u zbog maltreiranja

Ben Askren

 Screenshot (youtube, Themaclife)
Rekao je i koje su tri mogućnosti zašto ga toliko testiraju

Osim što je do nedavno bio prvak poluteške kategorije, Jiri Prochazka je u posljednje vrijeme privukao pažnju brojem testiranja od strane USADA-e. 64 puta mu je u ovoj kalendarskoj godini antidopinška agencija pokucala na vrata i testirala ga, no nikome nije jasno zbog čega im je Jiri toliko sumjniv.

Prije par dana Jiri je otkrio da je tako bilo sve do napuštanja pojasa neposredno nakon ozljede ramena koju je zadobio u samom finišu priprema za revanš protiv Glovera Teixeire, a kako sam tvrdi, pustili su ga na miru čim je napustio pojas.

Činjenica da vam netko toliko često kuca na vrata i to u 5 ujutro je zasigurno iritantna, no teško da se išta može napraviti po tom pitanju. No, Ben Askren tvrdi da bi Jiri mogao tužiti USADA-u zbog maltretiranja.

‘‘749 boraca je trenutno u UFC-u, a najtestiraniji je Jiri sa čak 64 testiranja. Samo su dva druga lika koja su testirana više od 20 puta. Samo dva! 36 boraca od 749, to je manje od pet posto, testirani su deset puta. Jiri ih treba pitati koje je njihovo objašnjenje i zašto ga toliko testiraju.‘‘, rekao je Askren Danielu Cormieru.

‘‘Postoje tri mogućnosti. Prvo, znaju da je prljav pa traže priliku da ga uhvate. Broj dva, sjedište za to područje je u Poljskoj i moraju zadovoljiti određeni broj testova a tamo imaju samo četiri borca. Treće, ima jedan stari lik koji voli gledati muške penise. To je definitivno moguće. Ali ozbiljno, jednom u šest dana. Tuži ih Jiri, tuži USADA-u!‘‘, zaključio je Askren.

Kako god bilo, nadamo se da ćemo nekad saznati koji je razlog za tolika testiranja.

Linker
15. travanj 2024 03:13