UFC

Drew Dober prestigao Dustina Poiriera i ispisao povijest lake kategorije, a za to je nagrađen s dodatnim bonusom

 Drew Dober 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Pogledajte tko je sve noćas kući odnio dodatnih 50 tisuća dolara

Na noćašnjoj UFC Fight Night 229 priredbi svjedočili smo velikom iznenađenju u glavnoj borbi večeri kada je Bobby Green za samo 33 sekunde borbe uspio nokautirati desetorangiranog Granta Dawsona te mu i nanijeti prvi poraz u UFC-u.

UFC je noćas podijelio svoja standardna četiri bonusa, tako da možemo krenuti redom.

Prvi bonus za performans večeri odnio je Nate Maness. Maness je u punom smislu riječi iskoristio protivnikovu agresivnost protiv njega te ga je uspio završiti snažnim udarcima u parteru nakon što je Mateus Mendonca pomalo neoprezno napadao ‘‘submission‘‘ na nozi iz donje pozicije.

Drugi bonus za nastup večeri odnio je, tko drugi, nego Drew Dober. Ne samo da je odnio 50 tisuća dolara dodatno, nego je i postavio novi rekord s najviše nokauta u lakoj kategoriji. U borbu je ušao izjednačen s Dustinom Poirierom, a sada ga je prestigao.

Vrlo talentirano borac srednje kategorije Joe Pyfer također je odnio dodatni bonus, a ovo mu je bio treći nastup za UFC. ‘‘Arm triangle‘‘ gušenjem ‘‘uspavao‘‘ je Abdula Razaka Alhassana, tako da je dodatno nagrađen.

Četvrti bonus je, očekivano, pripao Bobbyju Greenu koji je za 33 sekunde nokautirao Dawsona i nanio mu prvi poraz u UFC-u. Od sljedećega tjedna je Green rangiran borac, a to je izborio ovom velikom pobjedom.

Linker
20. travanj 2024 18:17