UFC

Islamov bivši protivnik tvrdi da zna koji je ključ za pobjedu protiv njega: ‘Izbacite to iz glave, taj mentalitet izbjegavanja‘

Islam Makhachev 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Islam je odličan i efikasan hrvač, no u pravu je kada kaže da će mu najveći izazov biti ovi odlični ‘‘grappleri‘‘

UFC 294 u Abu Dhabiju nam je na rasporedu već idućega vikenda, a predvodit će ga dakako Islam Makhachev i Alexander Volkanovski u velikom revanšu za titulu lake kategorije. Obojica su u prethodnim nastupima bili uspješni, tako da ih je UFC odlučio upariti još jednom nakon što je Charles Oliveira otpao iz ovog meča.

Iako je još 2021. godine ‘‘submissionom‘‘ izgubio od Makhacheva, Drew Dober tvrdi da zna koji je to ključ za pobjedu protiv prvaka lake kategorije. Osim toga, ne skriva želju da se još jednom bori protiv Makhacheva:

‘‘Moramo prvo vidjeti kako će se odigrati stvari s ‘grapplerima‘. Imamo Tsarukyana, imamo Dariusha, također i Gamrota. To su najjači ‘grappleri‘ u diviziji. Mislim da je ključ za pobjedu protiv Islama zanemariti ideju da je on tako dobar hrvač. Morate ući u njega‘‘, rekao je Dober u ‘‘The MMA Houru‘‘.

‘‘Sljedeći put kada se ja budem borio protiv Islama, hrvat ćemo. To će se sigurno dogoditi. Siguran sam da ću ga srušiti jednom ili dvaput. To je ono što mu protivnici trebaju raditi. Ne smijete se osloniti na taj mentalitet izbjegavanja. Ne, morate doći i pritisnuti ga. Ovi spomenuti ‘grappleri‘ će biti jak faktor protiv Islama‘‘, dodao je.

Ne može se reći da nema smisla ovo što Dober govori, no sigurno je lakše ovo reći nego provesti u praksi. Islam je odličan i efikasan hrvač, no u pravu je kada kaže da će mu najveći izazov biti ovi odlični ‘‘grappleri‘‘. Naravno, to ne znači da će ga pobijediti, nego da će mu zasigurno pružiti veći izazov.

Linker
27. travanj 2024 22:21