UFC

Dricus Du Plessis došao do najveće pobjede u karijeri! Prekidom svladao Dereka Brunsona

 Dricus Du Plessis 

 Sports Press Photo/ddp USA/Profimedia
Iako je i Brunson imao svojih trenutaka, Dricusove udaračke vještine su jednostavno bile previše za 39-godišnjeg borca

U pretposljednjoj borbi preliminarnog dijela programa spektakularnog UFC 285 nastupili su Dricus Du Plessis i Derek Brunson. Brunson se borbama vratio nakon više od godinu dana i poraza od Jareda Canonniera, dok je prije ovog meča Du Plessis bio aktivniji te je u prošloj kalendarskoj godini odradio dva nastupa. Tijek njihove međusobne borbe pročitajte u nastavku:

Prva runda

Borbu je Dricus otvorio pritiskujući Brunsona, a na početku runde su razmjenjivali poneki ‘‘low kick‘‘. Brunson je uhvatio nogu Dricusa prilikom jednog od udaraca te ga je srušio i odmah prošao u ‘‘side mount‘‘. Ramenom je vršio pritisak na vilicu Dricusa, no Du Plessis se izvukao. Pokušao je Brunson giljotinu, no nije uspio te je Dricus završio gornji u parteru. Nekoliko je dobrih lakata Dricus pogodio, a zatim je Brunson pokušao polugu na nozi, a nakon nekoliko trenutaka Du Plessis je i njemu uhvatio isti zahvat! Obojica su popustili, a Derek je uspio doći do leđa, ali su se razdvojili te je Brunson pogodio nekoliko udaraca koji su uzdrmali Dricusa. Brunson je ponovno uzeo leđa, zaključao je gušenje, no kut nije bio dovoljno dobar. Odlična runda za Brunsona.

Druga runda

Krenuo je Dricus ponovno s ‘‘low kickovima‘‘, no Brunson je također počeo s pojedinačnim snažnim udarcima. Dricus je bio dosta agresivan, no brzo je smirio tempo te su se obojica razmahali. Dricus je ljevicom pogodio Brunsona i dobro ga uzdrmao, no Dricus je imao širom otvorena usta i teško je disao. Unatoč tome ponovno pogađa Brunsona, koji pokušava rušiti ali bezuspješno. Ostali su na nogama gdje je Dricus nastavio pogađati Brunsona. Derek je pogodio Dricusa ljevicom te ga je ovaj srušio, ali se Derek brzo pridigao. Još nekoliko lijevih direkata je Du Plessis pogodio što je Brunson itekako osjetio, te je jedva stajao na nogama. Brunson je pao, te mu je Dricus nanosio nekoliko udaraca u parteru. Brunsom više nije mogao, te mu je kut bacio ručnik u kavez.

Dricus je došao do najveće pobjede do sad, a Brunson je bio peti na službenoj rang ljestvici u srednjoj kategoriji. Što je sljedeće za Dricusa, saznat ćemo vrlo brzo.

Linker
23. travanj 2024 10:18