UFC

Valentina Shevchenko izgubila titulu! Alexa Grasso šokirala svijet i srušila prvakinju!

 Valentina Shevchenko vs. Alexa Grasso 

 Patrick T. Fallon/AFP/Profimedia
Grasso je noćas prekinula Valentinin niz od sedam uzastopnih obrana titule

Dugo je Valentina Shevchenko tražila protivnicu i govorila kako niti jedna borkinja ne želi prihvatiti meč s njom, no ipak je nastupila na noćašnjem UFC 285 eventu i to protiv Alexe Grasso. U meč je ušla kao prvakinja sa sedam obrana titule, a sada je kategorija dobila novu prvakinju! Inače, Valentina je u prošloj godini nastupila samo jednom kada je u vrlo tijesnom meču svladala Tailu Santos, dok je Grasso u meč ušla iz odličnog niza od četiri pobjede.

Prva runda

Borkinje su počele ispitivati snage, a jedna prema drugoj su imale veliko poštovanje. Valentina je kontrirala ljevicom na ‘‘low kick‘‘ od Grasso, a bacila je i kružni udarac iz okreta. Nekoliko ‘‘low kickova‘‘ je pogodila i Grasso, no ništa što bi ugrozilo prvakinju. Kako je runda odmicala, Grasso je bacala sve konkretnije udarce te je s njih nekoliko solidno pogodila Valentinu. Zadnjim direktom je Grasso najviše prijetila Valentini, a u obrani je također bila disciplinirana. Grasso je krajem runde uspjela srušiti Valentinu, no odmah se pridigla.

Druga runda

Krenula je Grasso ponovno s udarcima koji su joj prolazili u prvoj rundi, no Valentina ju je brzo srušila i počela je raditi u parteru. Prošla je Valentina u ‘‘side mount‘‘ te je nanosila neku štetu kratkim udarcima iz te pozicije. Grasso je uspjela ustati te se borba nastavila na nogama. Krenula je izazivačica s kombinacijama no nije puno od toga pogodila. Krajem runde je uspjela nešto pogoditi, no prvakinja ju je srušila i dolje držala do kraja runde.

Treća runda

Grasso je krenula agresivno u treću rundu, a tim desnim direktom je ponovno zadavala probleme Valentini. Prvakinja je i nju nekoliko puta pogodila te čak i pokušala rušiti Valentinu, ali to joj nije pošlo za rukom. Prvakinja je imala odličan tajming te je ponovno srušila izazivačicu, a sudac ih je upozoravao da želi aktivniji meč. Počela je Valentina snažno udarati Grasso, no sudac ih je svejedno podigao na noge. Valentina je ponovno srušila, zela je leđa, no ništa se nije izrodilo iz toga.

Četvrta runda

Izazivačica je teže disala početkom runde, a Valentina je pokušavala rušiti što je Grasso obranila. Borba se nastavila na nogama, a obje borkinje su uspjele pogoditi poneki udarac. Dosta se usporio tempo borbe sredinom ove runde, a Grasso je konačno nešto pokušala. Pokušala je srušiti Valentinu te su se našle u klinču na žici. Grasso je uzela leđa Valentini i zaključala gušenje, a sve je došlo nakon što je Valentina loše bacila kružni udarac! Valentina je tapkala na ‘‘RNC‘‘!

Alexa Grasso je nova prvakinja te je prekinula Valentinin niz od sedam uzastopnih obrana titule.

Linker
26. travanj 2024 15:59