UFC

Dricus Du Plessis nakon pobjede nad Brunsonom: ‘Ako Izzy dobije Pereiru, ja sam sljedeći na redu‘

 Dricus Du Plessis 

 Louis Grasse/SPP/Shutterstock Editorial/Profimedia
Teško da će UFC propustiti organizirati trilogiju u slučaju pobjede Adesanye, no ukoliko Dricus nastavi pobjeđivati, prilika će doći

Dricus Du Plessis proteklog je vikenda na UFC 285 priredbi došao do najveće pobjede u svojoj karijeri, a tehničkim nokautom u drugoj rundi je svladao Dereka Brunsona. Obojica su nakon prve runde bila vidno umorna, no Brunson je bio u lošijem stanju te je kut bacio ručnik da se borba prekine.

Bila je to peta Dricusova pobjeda u UFC-u, a preko Brunsona je izborio svoje mjesto unutar top 5 srednje kategorije. Još u najavi tog meča Južnoafrikanac je govorio kako želi postati najbolji borac srednje kategorije u povijesti, a sada je rekao kako želi napasti i pojas. Prije toga mu sigurno treba još jedna pobjeda nad nekim iz samog vrha, a mnogu su preflagali Paula Costu. No, Dricusa on više ne zanima:

‘‘Paulo Costa je imao svoju šansu. On je sada iza mene, uopće se neću fokusirati na njega sad. Prozivao sam ga ranije jer je bio bolje rangiran od mene, ali sada neka stane u red‘‘, rekao je Dricus jučer na press konferenciji.

‘‘Mislim da čekaju da vide što će se dogoditi s Pereirom i Adesanyom jer ukoliko Izzy pobijedi, ja sam jedini tip iz top 5 s kojim se do sada nije borio. Ako Pereira pobijedi, nisam siguran što će biti. Na kraju dana, vjerojatno ću morati pobijediti prvog na rang ljestvici, a i s tim bih bio sretan. Ljudi mi govore da nisam toliko dobar, ali ja sam došao iz Južne Afrike i upravo sam pobijedio petog na rang ljestvici. Da, toliko sam dobar‘‘, dodao je.

Ukoliko sada Adesanya dobije Pereiru, gotovo je sigurna stvar da bi gledali i treći meč u UFC-u. Teško da bi se odlučili propustiti tu priliku i dati Dricusu da napadne pojas, no ukoliko nastavi pobjeđivati, do prilike će sigurno doći.

Linker
20. travanj 2024 11:48