UFC

Dricus Du Plessis komentirao Stricklandovo plakanje u podcastu: ‘Suosjećam, ali je licemjer. Nije navikao biti potlačen‘

Sean Strickland i Dricus Du Plessis

 Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/Newscom/Profimedia, Theo Von Clips
‘‘Trash talk‘‘ je uistinu otišao predaleko jer su se počeli spominjati mrtvi roditelji i slične stvari, što je za sport svakako loše

Nedavno se Sean Strickland ‘‘slomio‘‘ dok je gostovao u podcastu kod Thea Vona, u trenutku kada je govorio o traumama iz djetinjstva i svim lošim stvarima koje je doživio. Brojni borci su se stoga javili s reakcijama na takav istup, te iako ima onih koji suosjećaju, bilo je i onih koji su ga ‘‘udarali dok je na podu‘‘.

Njegov suparnik na UFC 297 priredbi, Dricus Du Plessis, također se oglasio povodom ovakvog Stricklandovog izdanja. Iako je iskazao suosjećanje, rekao je kako je to dokaz da ljudi ipak precjenjuju Stricklanda kada je u pitanju mentalna snaga.

‘‘Tako je kako je. Drago mi je da je plakao u tom podcastu i da je to izbacio iz sebe, no mislim da mu previše dajemo zasluga kada je u pitanju mentalna snaga. Mislim da on ne razmišlja o ničemu, izađe i bori se u svom stilu. Poštujem ga kao borca. Mislim li da je licemjer? 100 posto. Kada si već kao dijete doživio takve traume, onda ih ne trebaš širiti na druge kao što on čini. Žao mi je zbog njega, mislim da ni jedno dijete to ne zaslužuje‘‘, rekao je Dricus za MMA on Point.

‘‘Mislim da je on navikao da je on tlačitelj, a ne potlačeni. Ne želim se vraćati na to, tu sam bitku već pobijedio. Pobijedio sam na press konferenciji‘‘, dodao je.

‘‘Trash talk‘‘ je uistinu otišao predaleko jer su se počeli spominjati mrtvi roditelji i slične stvari, što je za sport svakako loše. Cijela ova priča sa Stricklandom je i započela upravo zbog ‘‘trash talka‘‘, a sve je previše odmaklo od samog sporta.

Linker
08. svibanj 2024 15:43