UFC

Dricus Du Plessis odgovorio UFC-ovom analitičaru: ‘Glupost, je li on stvarno misli da ću to napraviti, kakav je on muškarac?‘

Dricus Du Plessis

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Nije se mogao boriti na UFC-u 293 zbog ozljede

Dricus Du Plessis nema visoko mišljenje o riječima Chaela Sonnena. Nakon pobjede nad Robertom Whittakerom na UFC-u 290, Du Plessis je bio prvi izazivač za sljedeći susret s Israelom Adesanyom.

Nažalost, ozljeda je spriječila Du Plessisa da se bori protiv Adesanye na UFC-u 293, pa je umjesto njega uskočio Sean Strickland i kreirao jedno od najvećih iznenađenja u povijesti MMA-a, uzevši pojas srednje kategorije dominantnom izvedbom tijekom svih 25 minuta. Nakon toga, Sonnen je bio kritičan prema Du Plessisu, rekavši da je zabrljao svoju priliku za naslov i sada je zapeo u "limbu", što se Južnoafrikancu nije svidjelo.

"Odradili smo sučeljavanje. Prvak je ušao tamo, pa je to uklesano. Ja sam izazivač broj jedan na svijetu. Za mene je to u osnovi bilo uklesano. Čak smo i iza pozornice razgovarali o tome, odlasku u Australiju, kakvi će biti dogovori, s moćnicima. Dakle, to je u biti bila gotova stvar, ali rekao sam to na press konferenciji, ako budem medicinski sposoban, to je borba koju ću uzeti. Chael Sonnen je rekao nešto glupo poput: ‘Dricus nije čak ni šepao kad je izlazio iz kaveza!‘ Kakva glupost za reći. Sav taj adrenalin u tvom tijelu, upravo si nokautirao Whittakera, upravo si se suočio s Adesanyom, misliš da ću šepati? Ne znam kakav si ti muškarac, ali glumit ću to šepanje svaki dan.”

Du Plessis se nije mogao boriti na UFC-u 293 zbog ozljede stopala koju je zadobio neposredno prije borbe s Robertom Whittakerom na UFC-u 290. Objašnjavajući što se točno dogodilo, Du Plessis je rekao da je vrijeme ozljede ono što je pokvarilo sve.

“Razgovarali smo o tome. Mi kao tim, ja i moji treneri, moji suigrači, cijela momčad, shvatili smo da će ovo biti teško. Morat ćemo uzeti ovo (brzi povratak u kavez). Tada je mnogo ljudi reklo, postoji li dio tebe koji mora uzeti borilački kamp i uzeti u obzir da se moraš boriti za sedam tjedana kada se boriš protiv Roberta Whittakera? Donijeli smo dobru odluku", zaključio je.

Linker
13. svibanj 2024 00:46