UFC

Dricus Du Plessis se opet javio nakon UFC-a 293: ‘Ne želim se boriti s ‘amaterom‘ Adesanyom, saberi se pa ćemo razgovarati!‘

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Px Images/alamy/alamy/profimedia
Dana White ipak želi da Adesanya i Strickland odrade revanš

Dricus Du Plessis više nije zainteresiran za borbu protiv Israela Adesanye - barem za sada. Adesanya (24-3, 13-3 UFC) izgubio je naslov u srednjoj kategoriji u nevjerojatnom porazu od Seana Stricklanda (28-5, 15-5 UFC) prošle subote u glavnoj borbi večeri UFC-a 293 u Qudos Bank Areni u Sydneyju.

Nakon što je nokautirao Roberta Whittakera, Du Plessis (20-2, 6-0 UFC) trebao se suočiti s Adesanyom na UFC-u 293, ali nije mogao nastupiti zbog ozljede stopala. Porazom Adesanye, Du Plessis je možda izgubio priliku da riješi svoj spor s njim, ali Južnoafrikanac ionako nije oduševljen borbom protiv ove verzije "The Last Stylebendera". Sada je svoju pozornost usmjerio na izazivanje Stricklanda.

"Strickland i ja imali smo najveće pobjede kao autsajderi 2023. godine pa riješimo ovo kao muškarci, spreman sam. Nakon toga se Adesanya može sakriti u Africi. Ne želim se boriti s amaterom koji se borio u subotu. Želim pobijediti najboljeg Adesanyu, odvoji malo vremena i prvo se saberi."

Adesanya je pao u nokdaun u prvoj rundi i nikada nije mogao krenuti na pravi način jer je Strickland stalno vršio pritisak na njega. Predsjednik UFC-a Dana White, koji nije bio zadovoljan što Du Plessis nije došao do borbe protiv Adesanye, smatra da bi Adesanya trebao dobiti hitan revanš protiv Stricklanda . Ako se to dogodi, to bi značajno poremetilo Du Plessisove planove tako da treba vidjeti što će UFC dalje ugovarati.

Linker
23. lipanj 2024 10:10