UFC

Dricus Du Plessis iznio ‘savršen‘ plan: ‘Prvo ću pobijediti Stricklanda u prosincu, a onda mi dajte Adesanyu na UFC-u 300!‘

Dricus Du Plessis

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Da nije imao ozljedu prsta, borio bi se u subotu

Dricus Du Plessis još uvijek želi riješiti svoj sukob s Israelom Adesanyom, ali ne dok ne postane prvak. S obzirom na to da je Adesanya (24-3, 13-3 UFC) izgubio naslov u srednjoj kategoriji od Seana Stricklanda (28-5, 15-5 UFC) prošlog vikenda na UFC-u 293, izvorni prvi izazivač Du Plessis preusmjerio je svoj fokus na aktualnog prvaka.

“Za mene je Strickland trenutno meta. Nisam pretendent broj jedan na svijetu za borbu protiv Adesanye. Ja sam broj jedan za borbu protiv Seana Stricklanda, za borbu za pojas. Nije me briga tko ima pojas. Radi se o dobivanju te titule.”

To ne znači da je Du Plessis (20-2, 6-0 UFC) zaboravio na Adesanyu. U idealnom slučaju, Du Plessis želi pobijediti Stricklanda, a zatim napraviti svoju prvu obranu naslova protiv Adesanye na UFC-u 300.

“Velika borba između mene i Adesanye još uvijek je na stolu. Još uvijek možemo iskoristiti to jer on zaslužuje ‘skrivanje‘. On zaista zaslužuje ono što mu dolazi od mene. Kako to vidim u svom umu je da se borim protiv Stricklanda, postajem prvak u srednjoj kategoriji, a prva obrana naslova je protiv Israela Adesanye na UFC-u 300. U savršenom svijetu, tako bih želio da se odigra.”

Du Plessis se pojavio kao prvi izazivač kada je tehničkim nokautom pobijedio bivšeg prvaka Roberta Whittakera na UFC-u 290 u srpnju i šokirao borilački svijet. Južnoafrički borac nije mogao napraviti brzi povratak za ovu priredbu zbog ozljede stopala, ali je rekao da će biti spreman do kraja godine.

“Volio bih se zapravo boriti u prosincu. Bit ću spreman za borbu na kraju godine, što bi u 2023. ukupno bilo pet. Bio sam aktivan i želim ostati koliko god mogu”, zaključio je.

Linker
30. travanj 2024 08:24