UFC

Du Plessis smatra da Pereira neće dugo biti prvak: ‘Dva tipa sigurno ga mogu pobijediti‘

Israel Adesanya vs. Alex Pereira 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Dricus se dotaknuo i svojih planova za budućnost, a rekao kako uskoro želi napasti sam vrh srednje kategorije

Prošlog je mjeseca Alex Pereira pobijedio starog rivala Israela Adesanyu te je postao novi prvak srednje kategorije. U petoj je rundi išao na sve ili ništa što mu se na kraju i isplatilo jer je kući odnio pojas i prestižnu titulu UFC prvaka.

Bio je to ukupno treći međusobni meč Adesanye i Pereire. Dvaput je prije toga Pereira slavio u kickboksu, a zatim nedavno i u MMA-u te je opravdao naziv Adesanyinog kriptonita. Novi meč između njih dvojice je neminovan, samo se još uvijek čeka na datum i lokaciju.

Glas koji često prati Pereiru jest taj da ga je UFC doveo do Adesanye davajući mu stilski pogodne protivnike i izbjegavajući hrvače i grapplere. S time se slaže i Dricus Du Plessis, a rekao je i da Pereira neće dugo biti prvak. Na pitanje tko bi ga mogao pobijediti je odgovorio:

‘‘Vjerojatno Izzy ili Robert Whittaker. To su dva tipa koja to mogu. Mislim da Pereira neće dugo biti prvak, ali mislim da je odličan borac. Ali mislim da će ga Robert Whittaker pobijediti. Vjerujem da Whittaker može pobijediti Alexa.‘‘, rekao je Du Plessis u ‘‘The MMA Houru‘‘.

Dotaknuo se i svojih planova:

‘‘Bio bih iznenađen da se ne borim za titulu u sljedećoj godini. Rekao sam da ću ove godine biti top 10, a to se i događa. Iskreno vjerujem da ću biti u top tri u sljedeće dvije borbe.‘‘, zaključio je.

Hoće li to uspjeti, vidjet ćemo. No sigurna je stvar da mu za sad dosta dobro ide.

Linker
15. travanj 2024 00:59