UFC

Duško Todorović preokretom završio iscrpljenog Jordana Wrighta

Duško Todorović

 Screenshot (youtube, Ufc - Ultimate Fighting Championship)
Druga dionica borbe bila je ključna

Srpski UFC borac i pobjednik "Dana White‘s Contender Series 26" velikom pobjedom protiv Jordana Wrighta potvrdio je svoje mjesto unutar UFC rostera, ali i pokazao da definitivno ima mjesta daljnjem napretku.Trenutno je na omjeru od tri pobjede i tri poraza, dok je Wrightu ovo bio četvrti poraz u posljednjih pet borbi.

Duško je u prvoj rundi krenuo planski na rušenje kako bi odveo borbu na parter gdje je bolji od svog protivnika, no kada mu to nije uspjelo počeo je primati dosta štete od svojeg protivnika. Iako je na nogama Duško odličan borac, primao je dosta udaraca koji su mu vidno naštetili, pa čak ga i uzdrmali. Trebalo je muški izdržati tu prvu rundu i odlučnije krenuti u drugu, što je Duško i napravio.

Druga runda bila je dosta otvorenija, a ono što se moglo primijetiti je činjenica da je Wright bio previše iscrpljen od tempa koji je držao u prvoj rundi. Djelovao je kao da mu je taktika bila da ide na sve ili ništa u prvoj rundi i nada se finišu. Duško je s druge strane, iako je primio puno više štete od Wrighta, djelovao puno svježije i odmornije i tu je bio ključan faktor za preokret. Nakon što je Duško udarcem uzdrmao Wrighta, zaletio se na finiš kao da sutra ne postoji, možda malo i previše agresivno i neiskusno s obzirom na to da se nakon dosta promašenih udaraca i on sam vidno izmorio.

No Duško je nastavio svojim tempom i iz ‘top mount‘ pozicije nakon serije teških udaraca šakom i laktom natjerao suca da prekine borbu. Ovo je svakako velika pobjeda za srpskog borca kojemu je tek 28 godina i ima još puno vremena za napredak. Također je pokazao i veliko srce, te se lavovski vratio nakon izgubljene prve runde i pokazao atraktivnost za koju bi čak zaslužio biti nagrađen bonusom.

Linker
22. travanj 2024 01:57