UFC

Dustin Poirier debitirat će u novoj ulozi tijekom UFC 287 eventa: Poznat je i komentatorski trojac

Dustin Poirier

 Richard Rodriguez/Getty images/Profimedia
UFC-ov borac lake kategorije pokušat će se iskazati u ulozi analitičara

Fantastičan UFC-ov event čeka nas ovog vikenda, u noći sa subote na nedjelju. UFC 287 event održat će se u Miamiju, a predvodit će ga obračun Israela Adesanye i Alexa Pereire za titulu prvaka u srednjoj kategoriji.

Pereira će tražiti prvu obranu pojasa, dok će Adesanya svim silama pokušati vratiti pojas u svoje vlasništvo. Njihovo rivalstvo dobro je znano i široj masi, a radi se o jednom od najvećih rivalstava koje MMA trenutno nudi. Triput su se Pereira i Adesanya našli na suprotnim stranama.

Dvaput su odradili meč prema kickboksačkim pravilima i oba put je slavio Brazilac, a isti ishod uslijedio je i u prvom međusobnom obračunu prema MMA pravilima. Adesanya je sjajno parirao u sva tri dvoboja i ne može ga se otpisati čak niti nakon tri poraza od Pereire.

Bit će to jedan sjajan meč, ali nije nemoguće da ga sunaslovna borba večeri nadmaši kad je u pitanju atraktivnost. Gilbert Burns i Jorge Masvidal vole se otvoreno potući u stojci, a Jorge Masvidal imat će veliki motiv pred domaćom publikom u Miamiju.

Još je niz sjajnih mečeva koje ćemo gledati na tom eventu, a poznato je tko će UFC-ov prijenos obogaćivati s komentarorskih i analitičarskih pozicija. Daniel Cormier, Jon Anik i Joe Rogan čine očekivanu postavu za komentatorskim stolom, a Megan Olivi odrađivat će svoj posao u ‘‘backstageu‘‘. Bruce Buffer u ulozi je najavljivača unutar kaveza, ali među ekipom stručnih analitičara naći će se jedno novo lice.

Dustin Poirier debitirat će kao ‘‘desk analyst‘‘, a Din Thomas bit će njegov partner u toj ulozi. UFC-ov borac lake kategorije imat će priliku iskazati se u novoj ulozi, a brojni UFC-ovi borci iskazali su se u toj ulozi proteklih godina, te su zaslužili stalna mjesta u postavi.

Daniel Cormier, Michael Bisping, Paul Felder i Dominick Cruz dugi niz godina obavljaju uloge komentatora, a borce poput Anthonyja Smitha i Chrisa Weidmana često viđamo u ulozi ‘‘desk analysta‘‘. Tko zna, možda se i Poirier pokaže dobrom akvizicijom, a to bi značilo da ćemo sve češće slušati njegove analize.

Linker
24. travanj 2024 08:53