UFC

Dustin Poirier izrazio žaljenje što se nikad nije borio s Diazom: ‘Sport ide dalje, a ja želim pojas‘

Dustin Poirier

 Screenshot (youtube, Mmafightingonsbn)
Nada se kako bi mu pobjeda nad Chandlerom donijela novi napad na pojas

Dustina Poiriera ovog vikenda očekuje borba protiv još jednog rangiranog borca lake kategorije, Michaela Chandlera. ‘‘Diamond‘‘ nije nastupao skoro godinu dana, odnosno od dvanaestog mjeseca prošle godine kada ga je u borbi za pojas lake kategorije pobijedio Charles Oliveira ‘‘submissionom‘‘.

Prije toga Poirier je dvaput pobijedio Conora McGregora, ali je i gubio od Khabiba kada je krajem 2019. napao pojas tako da nikako ne uspijeva doći do onog o čemu većina boraca najviše sanja.

No, osim pojasa Poirier žali za još nekim stvarima. Jučer je rekao kako je prava šteta što se nikad nije uspio boriti sa Nateom Diazom, a izrazio je i želju da se po četvrti put okuša protiv popularnog McGregora:

‘‘Uvijek sam se htio boriti s Nateom. Pokušali smo to dogovoriti nekoliko puta, uvijek bi se izjalovilo. Šteta je što je sada otišao, tako da nemam priliku više se boriti s njim. Ali što je tu je, sport ide dalje‘‘, rekao je Poirier za MMA Junkie.

‘‘Nikad ne znate u ovom sportu, ne znam vraća li se on uopće i u koju kategoriju, nisam siguran. Nikad ne reci nikad ali ne čini mi se da će to biti u bliskoj budućnosti. Borio sam se s njim tri puta, a želim i titulu‘‘, rekao je o McGregoru.

Rekao je i da je iznenađen Islamovom pobjedom nad Oliveirom, odnosno da je mislio kako će Charles odnijeti pojas. Kako god, u subotu ga čeka Michael Chandler te ne bi bilo čudno da ponovno napadne pojas ako ga pobijedi.

Linker
18. travanj 2024 06:52