UFC

Dustin Poirier: ‘Khabib je bio bolji od mene, a sada sam izgubio od borca kojeg smatram lošijim od sebe‘

Dustin Poirier (lijevo) i Khabib Nurmagomedov (desno)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Iskusni ‘‘Diamond‘‘ tvrdi da nikada nije bio u boljoj formi, ali svejedno je uspio izgubiti meč protiv Gaethjea

Gotovo cijelu svoju karijeru Dustin Poirier pri vrhu je težinskih kategorija u kojima nastupa, ali nikada nije uspio osvojiti titulu prvaka. Istina da je u svom vlasništvu imao status privremenog prvaka, ali neprikosnovenim prvakom nikada nije postao.

Priliku za osvojiti pojas, ali ne pojas prvaka, Poirier je imao proteklog vikenda u Salt Lake Cityju. 34-godišnji ‘‘Diamond‘‘ borio se za takozvani ‘‘BMF‘‘ pojas, a na suprotnoj strani kaveza našao se Justin Gaethje, borac kojeg je Poirier nokautirao 2018. godine. Nadao se Poirier sličnom raspletu u revanšu, a pobjedom bi došao barem do tog ‘‘BMF‘‘ pojasa, koliko god taj pojas bio beznačajan u očima mnogih.

Ipak, Poirier jednostavno zakaže u velikim mečevima za gotovo bilo kakav pojas (osim za onaj privremeni), pa je tako zakazao i proteklog vikenda protiv Justina Gaethjea. ‘‘Highlight‘‘ je nokautirao Poiriera početkom druge runde, a Poirieru je to prvi poraz nokautom nakon 2016. godine i poraza od Michaela Johnsona.

‘‘Srce mi je slomljeno, užasno je. Naporno sam radio, bio sam u nevjerojatnoj formi, a izgubio sam. Ali takav je ovaj sport. Ne želim umanjiti Justinovu pobjedu, jer on je ratnik i odradio je nevjerojatan posao, ali osjećaj je užasan jer i dalje vjerujem da sam bolji borac od njega. Smatram se boljim borcem. Pogođen sam odličnim udarcem i nije to bila sreća. Prekrasno je namjestio taj udarac, a ja sam žrtva odlične tehnike. Bio sam na krivom mjestu i nisam se ispravno branio. Ali osjećao sam se pripravno cijeli meč te sam imao dojam da sam bolji od njega. To je ono što boli, ali što mogu učiniti?‘‘, rekao je Poirier u MMA Houru, a zatim je usporedio osjećaje s onima iz 2018. godine nakon poraza od Khabiba Nurmagomedova.

‘‘Khabib je bio bolji od mene, ali u subotu sam izgubio od nekog koga smatram lošijim od sebe. Devet tjedana nisam bio kod kuće jer sam bio u trening kampu. Na dijeti sam bio 11 tjedana i žrtvovao sam puno toga, bio sam stvarno fokusiran. Nikad se bolje nisam osjećao.‘‘, rekao je Poirier.

I uistinu, borilački sport nekad je jednostavno takav. Dustin Poirier očito je došao u formi života na meč protiv Gaethjea, ali jedan odličan udarac Justina Gaethjea odredio je ishod njihovog meča. Šteta što nismo uspjeli vidjeti nešto više od Poiriera, jer u prvoj rundi stvarno je dobro izgledao. Ipak, Justin Gaethje ovaj put se našao na pobjedničkoj strani, a ne sumnjamo da se i Gaethje uoči nekih poraza osjećao sjajno, ali ipak je izgubio. Takav je to sport.

Linker
02. svibanj 2024 07:35