UFC

Dustin Poirier: ‘Mislim da Islam Makhachev podcjenjuje moje vještine, ali nije važno što on misli‘

Dustin Poirier

 Louis Grasse/SPP/Shutterstock Editorial/Profimedia
‘‘Diamond‘‘ je svjestan posljednje prilike za osvojiti pojas

Sudeći prema ‘‘bookmakerima‘‘, glavna borba UFC 301 eventa nudi nam ‘mismatch‘ i ne bi trebalo biti dileme oko pobjednika. Islam Makhachev ogroman je favorit u meču protiv Dustina Poiriera i očekuje se njegova laka pobjeda na eventu koji će se održati 1. lipnja (šesti mjesec).

1,20 u prosjeku iznosi koeficijent na pobjedu Islama, dok se koeficijenti na pobjedu Dustina kreću od 4,60 pa sve do 5,00 i naviše. Olako se podcjenjuje ‘‘Diamondovo‘‘ iskustvo i kvaliteta, a Poirier smatra kako ga ne podcjenjuju samo kladionice, nego i Islam Makhachev.

Dagestanac je nedavno izjavio kako je njegov borilački stil jako sličan stilu Khabiba Nurmagomedova, a sudeći po meču koji su Khabib i Dustin odradili 2019. godine, Poirier se teško nosi s borcima takvog stila. No, Poiriera motivira saznanje da biva podcijenjen.

‘‘Osjećam kao da me on (Islam) ne poštuje previše. Ali ja dolazim tamo da ga ozlijedim. Ovo je moja posljednja prilika za titulu prvaka, idemo.

Dok sam bio u dvorani, Mike Brown mi je u više navrata govorio: ‘Čini mi se kako ovaj tip podcjenjuje tvoj ‘jiu-jitsu‘ i zanemaruje koliko si opasan‘. Mislim da se Mike referirao na Islamovu izjavu u kojoj je rekao da će ovo bit lak meč za njega. Označavali su me na Instagram i Twitter objavama vezanim za tu izjavu. Ne znam, možda on tako gleda na sve svoje mečeve, ali ja mogu poraziti i završiti svakog borca na svijetu u lakoj kategoriji. Uistinu vjerujem u to, a on ne mora vjerovati. Ja sam taj koji treba vjerovati i prebiti ga. Mogu to učiniti.‘‘, poručio je samouvjereni Dustin gostujući u MMA Houru.

Poirier je u daljnjem razgovoru dodao kako je itekako svjestan da je ovo njegova posljednja prilika za osvojiti pojas i ne planira ju propustiti. Makhachev ga ne smije podcijeniti, jer Dustin dolazi s posebnom motivacijom na ovaj meč.

Linker
10. svibanj 2024 10:53