UFC

Dustin Poirier: ‘Nakon prve runde bio sam uvjeren da ću postati svjetski prvak‘

Dustin Poirier

 Carmen Mandato/Getty Images/AFP
Drugi put u borbi za titulu UFC-ove lake kategorije Dustinu Poirieru dogodila se ista sudbina

Za razliku od svog prvog napada na UFC-ovu titulu lake kategorije, kad je kao autsajder došao praktički na domaći teren Khabiba Nurmagomedova u Abu Dhabi, ovog puta sve je bilo posloženo za savršeni scenarij šampionske priče Dustina Poiriera. Posebno nakon prve runde, u kojoj je pokazao puno više te se činilo da je na putu ispunjenja svog ultimativnog cilja. No, Charles Oliveira već je u borbi kad je titulu osvojio pokazao kako loša prva runda njemu ništa ne znači. Od druge nadalje preuzeo je kontrolu te na kraju slavio prekidom u trećoj rundi, nakon čega je ostao prvak.

Poirier je tako doživio još jedan neuspjeh te nije uspio na savršen način okruniti godinu u kojoj je dva puta savladao Conora McGregora. Ponovilo mu se isto što i protiv Khabiba, no činilo se da će ga ovog puta, budući da je sve bilo tako dobro posloženo, više boljeti.

"Grozan je osjećaj. Naporno sam radio da bih se vratio tu i borio za svjetsku titulu. Ponovno sam ugušen, srce mi je slomljeno", rekao je Poirier na konferenciji za medije, nakon čega se odmah osvrnuo na svog protivnika, legitimnog UFC prvaka lake kategorije:

"Tip je sjajan, pravi je prvak. U ovakvim borbama postoji tek mali prostor za pogrešku. Osjećao sam se dobro. Nakon prve runde, dok sam sjedio u stolici i čekao drugu rundu te pio vodu i razmišljao, bio sam uvjeren da ću ove večeri postati svjetski prvak. Ali, ludo je ovo čime se mi bavimo."

Trenutno se postavlja pitanje što dalje. Već prije ove borbe najavio je kako se više neće boriti tako često, a mnogi se sad pitaju hoće li više uopće. No, tek su mu 32 godine i jasno je da ispred sebe još ima prostora za ostvarivanje dobrih rezultata. Osim toga, ima zvjezdani status i bogati ugovor s UFC-om. Velika prilika je propuštena, no mnogi su se vraćali i nakon težih padova.

"Ja mogu napraviti sve što si zacrtam. Mogu se boriti za novi pojas, mogu ući u novi niz. Mogu se uspeti tamo gdje sam bio. Jedino se sad postavlja pitanje želim li to. Želim li ponovno prolaziti cijeli taj put? Taj odgovor dobit ćemo unutar idućih nekoliko dana ili tjedana. Moram pustiti da ovo sve prođe i tada ću znati što je iduće. U srcu osjećam kako je ovo nešto čime se želim baviti. I ako je tako, ponovno ću se boriti za svjetsku titulu", rekao je, dodavši kako ipak trenutno ne može reći nešto više o tome:

"Još uvijek postoje borbe za mene u lakoj i velter kategoriji. Ali, ne želim razmišljati tko bi mi mogao biti idući protivnik. Iza mene je luda godina u kojoj sam se tri puta borio. Želim biti kod kuće s obitelji. Zdrav sam, oni su zdravi. Ova pozicija u kojoj sam sada mi nije strana. Nitko se ne voli naviknuti na poraze, ali ja sam se navikao na učenje. Tako je kako je. Takva je ova igra. Ne namjeravam još jednom sjediti pred vama na konferenciji za medije i plakati, no nastavit ću biti ono što jesam. Ja sam otac. I bit ću trag svjetlosti te ću nastaviti gurati sam sebe."

Ispred Dustina je razdoblje u kojem će se odmoriti, a onda donijeti odluku. Značajniju štetu u ovoj borbi nije primio, zapravo, bilo je onih gdje bi pobjeđivao, ali izlazio s puno više oštećenja. Nema sumnje kako on i dalje može pružati sjajne borbe, pitanje je samo hoće li ga srce prema tome pokrenuti.

Linker
21. travanj 2024 10:12