UFC

Dustin Poirier ne smatra Charlesa Oliveiru najtežim izazovom u lakoj kategoriji

Dustin Poirier
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
‘‘Diamond‘‘ je imao samo riječi hvale kada je pričao o Khabibu, a Islama Makhacheva smatra sličnim

Trenutno nije poznato s kime se će Dustin Poirier boriti u svom idućem nastupu nakon što je nanizao tri pobjede zaredom savladavši Dana Hookera te dvaput Conora McGregora. Borba za pojas UFC-ove lake kategorije nameće se kao najlogičnija opcija za ''Diamonda'', no Poirier je već dokazao kako je možda i više zainteresiran za ''money fight'', odnosno borbu kojom bi generirao veću zaradu nego napadom na pojas koji je trenutno u vlasništvu Charlesa Oliveire.

Poirier je ipak u razgovoru s Laurom Sanko za ESPN dao naslutiti kako će Oliveira biti njegov idući protivnik, no kada ga je Sanko upitala tko bi mu predstavljao najveći izazov u kategoriji, ''Diamond'' nije odabrao aktualnog prvaka kao odgovor. Čini se kako Poirier izuzetno poštuje vještinu dagestanskih boraca.

''Mislim da bi to bio Khabib, no on više nije u kombinacijama. Onda možda Islam Makhachev, on gaji sličan stil.'', rekao je Poirier.

32-godišnji ''Diamond'' zadnji poraz doživio je 2019. godine upravo protiv Khabiba Nurmagomedova u borbi za pojas UFC-ove lake kategorije. Nurmagomedov je Poiriera ugušio u trećoj rundi (RNC) borbe. Dustin je nedavno gostovao i u podcastu od strane American Top Teama (Punchin' In podcast) te se osvrnuo na vještinu Khabiba Nurmagomedova.

''On je tako napredan. Njegova stopala su poput ruku. 'Sweepovi' koje radi nogama i način na koji vas lomi. Dobar je, stvarno je dobar. Završio sam ugušen, a htio sam mu pružiti tešku borbu. Htio sam da imamo borbu, a on me jednostavno ugušio i radio je ono što uvijek radi, a ja ga nisam mogao zaustaviti.'', rekao je tada Dustin Poirier.

Čini se kako Charles Oliveira unatoč činjenici kako je aktualni prvak s devet pobjeda u nizu i dalje ne uživa poštovanje koje bi možda trebao dobiti. Borci poput Justina Gaethjea i dalje smatraju kako Brazilac lako podliježe pritisku dok se Dustin Poirier radije dotaknuo umirovljenog Khabiba kao najveće prijetnje u kategoriji nego aktivnog ''Do Bronxa''. Možda sve to samo učini Brazilca još motiviranijim.

Linker
25. travanj 2024 12:32