UFC

Darren Till nije prežalio velter kategoriju: ‘Znam da Usman želi borbu protiv mene‘

Darren Till
 Simon Cooper/PA Images/Profimedia
28-godišnji engleski borac smatra kako ima nerazriješenih računa u velteru, ali i s Usmanom

08. rujna 2018. godine tada neporaženi 25-godišnji engleski borac Darren Till borio se za UFC-ov pojas velter kategorije. Međutim, Tyron Woodley poprilično lako ga je savladao gušenjem 41 sekundu prije kraja druge runde. Darren je nakon tog poraza odradio još jednu borbu u velter kategoriji, međutim Jorge Masvidal brutalno ga je nokautirao pred domaćom publikom u Londonu.

Dva poraza zaredom nisu jedini problemi s kojima se Till susretao u velter kategoriji. Naime, borac iz Liverpoola je u osam UFC nastupa u spomenutoj kategoriji vagu padao dvaput te nije tajio kako mu je izuzetno teško skidati kilažu za tu kategoriju. Stoga je ''Gorilla'' 2019. godine prešao u srednju kategoriju gdje je podijeljenom sudačkom odlukom savladao Kelvina Gasteluma. Nakon toga odradio je Till još jedan nastup, no Robert Whittaker bio je bolji nakon pet rundi dobre borbe. Darrenov idući nastup trebao bi se dogoditi 04. rujna kada će u sklopu UFC Fight Night 191 priredbe snage odmjeriti s Derekom Brunsonom, ponovno u srednjoj kategoriji. Iako je Till trenutno sedmi u poretku izazivača srednje kategorije te se nada borbi protiv Israela Adesanyje u budućnosti, 28-godišnjak ne otpisuje povratak u velter kategoriju.

''Vjerojatno bih još uvijek mogao skinuti kilažu za velter kategoriju. Znam da Usman želi borbu protiv mene. Rekao je da se još uvijek želi boriti protiv Tilla, a između nas postoji određena povijest. On i Leon Edwards predodređeni su da odrade revanš, a Leon će uzeti tu titulu. Međutim, zašto ja ne bih spustio kilažu još jedanput te odradio posljednji ples kako bih vidio mogu li doći do pojasa koji sam trebao imati.'', rekao je Till za ESPN.

Teško je očekivati da će se ovo dogoditi, naročito uzmemo li u obzir da Till nije prvak srednje kategorije, a Usmanu definitivno ne manjka legitimnih izazivača u velter kategoriji. Međutim, čini se kako Darren i dalje žali što nije došao do tog pojasa. Što se povijesti između njega i Usmana tiče, Nigerijac je često prozivao Tilla dok je Englez bio u velter kategoriji te je smatrao kako Till nezasluženo grabi ka prilici za pojas prije njega. Vrlo brzo je Kamaru i dokazao kako je uistinu najbolji u toj kategoriji.

Linker
25. travanj 2024 01:35