UFC

Justin Gaethje: ‘Borbom Oliveire i Chandlera laka kategorija postala je predmet ismijavanja‘

Justin Gaethje
 Screenshot (youtube, Ufc)
Drugorangirani borac ljestvice izazivača u lakoj kategoriji nezadovoljan je situacijom u kategoriji

Čini se kako Justin Gaethje jednostavno ne može prihvatiti činjenicu da je Charles Oliveira prvak UFC-ove lake kategorije te da je do titule došao savladavši Michaela Chandlera. Naime, Gaethje ne vidi nikakav smisao uparivanja njih dvojice u borbi za pojas nakon što se Khabib Nurmagomedov umirovio i ostavio upražnjeno mjesto na vrhu kategorije. Justin je u razgovoru za ESPN detaljnije objasnio svoje stavove.

''Bio sam bijesan tada. Smatrao sam ovo najželjenijom titulom u UFC-u dok je Khabib bio tu, a kategorija se preko noći pretvorila u predmet ismijavanja. Charles Oliveira i Michael Chandler borili su se međusobno da se odluči tko je najbolji, a niti jedan od njih nije najbolji. To smo Dustin Poirier i ja. Ta borba se trebala dogoditi.'', rekao je ''Highlight''.

Dustin Poirier zapravo se i mogao boriti za titulu, no odabrao je trilogiju s Conorom McGregorom, a priliku za napasti pojas vjerojatno će dobiti u prosincu ove godine. Justin Gaethje s druge strane imao je priliku za osvojiti pojas u listopadu protekle godine, no Khabib Nurmagomedov savladao ga je submissionom (trokut gušenje) u drugoj rundi borbe. 32-godišnji Justin nakon toga nije nastupao, a 06. studenog čeka ga borba protiv Michaela Chandlera u njujorškom Madison Square Gardenu. To će biti prava prilika da Justin dokaže kako je uistinu bolji od Chandlera, a ukoliko Poirier kasnije savlada Charlesa Oliveiru, stvorit će se dobri preduvjeti da se Gaethjeu ostvari želja oko revanša s Dustinom Poirier.

Taj dvojac borio se 2018. godine, a slavio je ''Diamond'' nokautom u četvrtoj rundi borbe. Brojni borilački portali proglasili su tu borbu najboljom u 2018. godini i sigurno je kako apsolutno nitko ne bi imao ništa protiv da se ta dva sjajna borca ponovno nađu na suprotnim stranama UFC-ova kaveza. Idući puta mogao bi i pojas prvaka biti u igri, no pričekajmo kraj godine jer nešto se pita Michaela Chandlera i Charlesa Oliveiru također.

Linker
22. travanj 2024 14:28