UFC

Dustin Poirier o dvojici potencijalnih protivnika: ‘Neka se njih dvojica međusobno bore za titulu‘

Dustin Poirier
 screenshot/YouTube
Prvoplasirani borac UFC-ove ljestvice nema ništa protiv toga da se za titulu bore druge dva borca

Velika pobjeda nad Conorom McGregorom, čvrsto zauzeto prvo mjesto UFC ljestvice izazivača lake kategorije te dodatni porast popularnosti. To je ono što je do sada Dustin Poirier postigao u 2021. godini pa se može zaključiti kako je ista za njega teško mogla bolje započeti. Osim toga, onaj je o kojem se priča i prema kome gledaju svi borci kategorije. I on je tog svjestan te uživa u tom statusu.

"Znam da imam metu na svojim leđima. Bivši sam privremeni prvak i upravo sam pobijedio Conora McGregora. Ispred mene postoji samo jedna osoba, Khabib Nurmagomedov koji se možda više nikad neće boriti. Drugi borci žele se uspinjati na ljestvici, a za tako nešto moraju pobijediti mene. Ja tu metu nosim ponosno. Uostalom, smatram kako sam neokrunjeni kralj ove divizije. Ako je Khabib završio, ja sam najbolji. Bivši privremeni prvak, bivši izazivač i imam pobjedu nad bivšim prvakom dvije divizije. Ukratko, prvak sam!", kratko je svoj trenutni status Dustin opisao za MMA Junkie.

Titula je ipak još uvijek kod Khabiba Nurmagomedova, no čini se da bi UFC uskoro napokon mogao uprazniti poziciju prvaka. Sve vodi k tome da UFC ima plan upariti Poiriera i Michaela Chandlera, no "Diamond" je žestoko protiv te borbe. Smatra kako ona nema nikakvog sportskog smisla. On je svog protivnika odabrao, no ako UFC toliko silno želi priliku dati Chandleru, spreman se i privremeno povući sa strane.

"Želim biti svjetski prvak, a Charles OIiveira je tip koji je zaradio svoju priliku, u to nemam nikakve sumnje. Ako već žele Chandlera u borbi za naslov, neka se Oliveira i Chandler bore za njega. Ja ću se povući sa strane i čekati", objasnio je svoje namjere, što bi značilo kako nema ništa protiv biti izazivač novom prvaku.

Tu je i opcija instantnog završetka trilogije protiv Conora McGregora, neovisno o tome hoće li ta borba sad biti za titulu ili ne. Zna li Dustin nešto više o tome?

"Ne znam o čemu se govori iza zatvorenih vrata, meni se još nitko nije obratio, niti UFC niti Conorov menadžment. Ne znam što se može dogoditi jer se niti ja još nisam javio UFC-u. No, budućnost mi je svijetla, to znam. Nisam gledao previše daleko naprijed, ono što mi slijedi za par tjedana je odmor s obitelji", zaključio je Dustin, koji namjerava uživati u pobjedi karijere, ali isto tako i uvjerljivo najvećem honoraru koju je do sada upisao.

Linker
24. travanj 2024 11:36