UFC

Islam Makhachev reagirao na riječi Dustin Poiriera: ‘Da si mogao pobijediti ikoga, već bi imao pojas‘

Islam Makhachev

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Prvak lake kategorije vrlo hladno je uzvratio Poirieru koji smatra kako je zaslužio napasti titulu.

Podsjetimo, nedavno je trenutni prvak lake kategorije Islam Makhachev izjavio kako bi borba za titulu s Dustinom Poirierom bila nezaslužena te bi poštenije bilo čekati pobjednike iz nadolazećih UFC 300 mečeva - borbe između Charlesa Oliveire i Armana Tsarukyana te Justina Gaethjea i Maxa Hollowaya. S time se Poirier nije složio, za Mackenzie Salmon iz USA TODAY Sports dao je sljedeću izjavu:

“Napravio sam više u sportu mješovitih borilačkih vještina od njega. Dugo sam tu. Radio sam ovo prije nego što je to bilo „cool“, a još uvijek sam ovdje i to na najvišoj razini. Mogu pobijediti bilo koga na svijetu i nadam se da je on sljedeći.”

Makhachev je na to vrlo kratko i jasno reagirao objavom na društvenim mrežama. ˝Dustine, da si mogao pobijediti ikoga, ti bi sad imao ovaj pojas, a ne ja“, napisao je dagestanski prvak na svom profilu.

S fantastičnim omjerom 25-1, malo je onih koji mogu reći da su uspjeli nadvladati Makhacheva, s jedinim porazom koji je došao putem nokauta rukama Adriana Martinsa u listopadu 2015. godine. Dagestanac je dominantno ostvario pobjedu nad Charlesom Oliveirom osvojivši naslov prvaka lake kategorije na UFC 280 priredbi i uspješno ga obranio dva puta u pobjedama zaredom nad tadašnjim prvakom perolake kategorije Alexandrom Volkanovskim.

Poirierova lista postignuća je također impresivna. Rodom iz Louisiane, ovaj borac je pobjeđivao protivnike i u perolakoj i lakoj kategoriji te osvojio privremeni naslov prvaka lake kategorije u travnju 2019. godine protiv Maxa Hollowaya. Dva puta je napadao titulu, jednom protiv Khabiba Nurmagomedova u srpnju 2019., a drugi puta protiv Oliveire u prosincu 2021. godine. Njegov UFC omjer iznosi 22-7 (1 neriješeno), s brojnim nagradama za borbu večeri i spektakularnim završnicama. Usprkos impresivnom rezimeu, Justin Gaethje ima čvrste argumente da bi upravo on trebao biti sljedeći na redu za pokušaj osvajanja naslova, a ne Poirier. Sjetimo se, u njihovom okršaju u rujnu prošle godine Gaethje je slavio fantastičnim nokautom.

Linker
23. travanj 2024 04:59