UFC

Dustin Poirier otkrio svoju odluku u vezi nastavka karijere uz pomoć citata iz poznatog filma

Dustin Poirier

 Aff-usa/shutterstock Editorial/profimedia
Američki borac iz Louisiane donio je konačnu odluku po ovom pitanju

Dustin Poirier izgleda da je donio odluku o svojoj budućnosti u borilačkom sportu, a ona će zasigurno obradovati njegove vjerne obožavatelje.

"The Diamond" profesionalno se bori još od 2009. godine, a svjestan je da se njegovi posljednji dani u kavezu približavaju. Poirier (30-9) dolazi nakon onoga što je smatrao posljednjom prilikom za osvajanje neospornog UFC-ovog pojasa u lakoj kategoriji na priredbi UFC 302.

Nakon što nije uspio pobijediti Islama Makhacheva u lipnju ove godine, Poirier je izjavio da će provesti neko vrijeme s obitelji kako bi odlučio hoće li se još jednom boriti ili povući.

Početkom kolovoza, Poirier je rekao za MMA Junkie da će uzeti 30 dana kako bi odlučio svoj sljedeći korak. U petak je na društvenim mrežama objavio da će se vratiti za još jednu borbu, citirajući Liama Neesona iz filma "The Grey."

"Hoću," napisao je Poirier u odgovoru na pitanje jednog fana koji je izjavio da bi ga volio vidjeti još jednom u oktogonu. "Još jednom u borbu, u posljednju pravu bitku koju ću ikada znati. Živjeti i umrijeti ovaj dan, živjeti i umrijeti ovaj dan."

Prije i poslije svojih posljednjih borbi, Poirier, naglašavao je da mora imati jak razlog za nastavak borbi. Njegova posljednja prilika bila je jasna, prilika za zauzimanje UFC-ovog trona u, po mnogima, najkvalitetnijoj težinskoj kategoriji. Osvajanjem privremenog pojasa 2019. godine, pobjedom protiv Maxa Hollowaya na UFC-u 236, bio je blizu, ali nije uspio postati neosporni prvak.

Poirier je posljednjih pet borbi izmjenjivao pobjede i poraze, uvijek se boreći protiv elite UFC-ove lake kategorije. Njegov posljednji niz uzastopnih pobjeda bio je tijekom 2020. i 2021. godine, kada je porazio Dana Hookera i Conora McGregora u njihovom drugom i trećem susretu.

Linker
14. rujan 2024 07:32