UFC

Dustin Poirier prozvao umirovljenu UFC-ovu zvijezdu: ‘Ako se vrati u oktogon, prebit ću ga!‘

Dustin Poirier

 CARMEN MANDATO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Carmen Mandato/getty Images/profimedia
Poirier se protiv Diaza trebao boriti još krajem 2018. godine, ali taj je meč otkazan zbog ‘Diamondove‘ ozljede

Nadolazeći vikend donosi nam spektakularnu UFC 291 priredbu koju će, u Salt Lake Cityju, predvoditi (ponovni) okršaj Dustina Poiriera i Justina Gaethjea. Drugi i treći izazivač lake kategorije u borit će se za BMF pojas, a uoči "eventa" u Delta Centru, "Diamond" je, između ostalog, govorio i o potencijalnom okršaju s umirovljenom UFC-ovom zvijezdom, Nateom Diazom.

Dvojica sunarodnjaka trebala su odmjeriti snage krajem 2018. godine, na UFC 230 priredbi, ali borba je, na koncu, otkazana zbog Poirierove ozljede. Iako je u narednom razdoblju bilo obostrane inicijative da se ugovori novi termin njihovog međusobnog okršaja, to se nikad nije realizirao. Diaz je, nakon pobjede nad Tonyjem Fergusonom u rujnu prošle godine, objesio MMA rukavice o klin i odlučio se okušati u ringu, a svoj boksački debi imat će 5. kolovoza u Dallasu protiv Jakea Paula. Unatoč takvom raspletu događaju, i činjenici da mu je u trenutnom fokusu isključivo okršaj s Gaethjeom, Poirier ističe da bi bio spreman boriti se protiv Diaza ukoliko se borac iz Stocktona vrati u UFC-ov kavez.

"Kao što uvijek govorim, ne gledam predaleko naprijed i ne rezerviram se borbe koje nisu čak ni realne, ni moguće, dok se neke druge stvari ne dogode. Ali ako se Diaz vrati, prebit ću ga!", podvukao je 34-godišnji borac u srijedu na "media dayu" uoči UFC 291 priredbe.

Linker
04. svibanj 2024 13:26